Новини
18 Жовтня 2021
805

Акції корейських компаній злетіли через успіх “Ігри в кальмара”

Прибуток серіалу може становити в десятки разів більше, ніж його бюджет у $21,4 мільйона

Успіх серіалу “Ігри в кальмара”, який набрав найбільшу кількість переглядів шоу в історії стримінгового сервісу Netflix, призвів до різкого зльоту акцій південнокорейських розважальних компаній, пише Bloomberg.

Цінні папери корейської студії Santa Claus Entertainment на торгах 18 жовтня зросли майже на 30% на біржі KOSDAQ. Акції південнокорейської медіакомпанії Astory додали 12%. Папери студій Dexter Studios і Jcontentree підскочили більш ніж на 6%, акції студії Studio Dragon — на 4%.

Інтерес інвесторів до акцій корейських компаній викликаний популярністю “Ігри в кальмара”, який подивилися вже близько 132 млн осіб.

За оцінками Netflix, прибуток від серіалу може становити майже $900 млн. Бюджет “Ігри в кальмара” — близько $21,4 млн. Серіал розповідає про персонажів, які, натрапивши на труднощі, відправляються на острів і беруть участь в іграх на виживання.

Тим часом аналітики Goldman Sachs і JPMorgan очікують відновлення фондових ринків після недавнього спаду і вважають, що зараз саме час скористатися стратегією “buy the dip” (покупка на спаді).

Раніше Investory News писали про найнезвичніші акції на фондовому ринку. Читайте за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram