Новини
27 Грудня 2019
690

Акції Apple встановили новий рекорд

2019-й став кращим роком для компанії за останнє десятиліття

AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE

Компанія Apple закінчує рік з найкращими результатами за останнє десятиліття, зокрема завдяки тому, що її акції у перший робочий день після Різдва виросли на 1,6%, досягнувши максимуму в серії рекордних показників. І все через те, що продукція компанії завжди має попит у святковий сезон, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що цього року новорічне “ралі” (швидкий та сильний зліт котирувань) сприяло зростанню капіталізації компанії на 80%, додавши до ринкової вартості близько $530 млрд.

“10 років тому Apple закрила 2009 рік із щорічним зростанням майже на 150%, з того моменту, як ціна акцій почала відновлюватися після фінансової кризи”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що поточного року компанія перевершила таких техногігантів, як Microsoft (+55% за підсумками року) і Amazon (+23%).

На самому початку 2019 року Apple вперше за майже два десятиліття знизила прогноз щодо своїх доходів. Тоді це викликало масове скидання акцій, але вони швидко відновилися в ціні й продовжили зростання протягом року.

“Проте загроза торговельної війни з Китаєм, відсутність чіткої стратегії у сфері 5G і уповільнення продажів iPhone позначилися на загальному настрої. Нещодавні ознаки ослаблення торгової напруженості між США і Китаєм забезпечили стабільне макроекономічне становище для Apple”, – зазначає видання.

Крім того, позитивний вплив на фінансовий стан Apple зробив вихід компанії на ринок потокового мовлення з сервісом Apple TV +, а також запуск ігрового сервісу з підпискою на Apple Arcade. “Уолл-стріт з нетерпінням чекає виходу iPhone 5G у 2020 році та все більш оптимістично оцінює його потенціал”, – йдеться у повідомленні.

Наразі середня ціна акції компанії становить близько $268. У цілому експерти позитивно налаштовані щодо Apple, і більшість з них рекомендують інвесторам купувати акції компанії.

“У кінці січня будуть опубліковані попередні результати першого кварталу, аналітики очікують зростання прибутку Apple більш ніж на 8%, поряд зі зростанням виторгу на 4,5%”, – повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, у вересні капіталізація Apple після презентації новинок своєї продукції (три нові моделі iPhone, наступне покоління планшетів iPad і годинників Apple Watch, новий відеосервіс Apple TV + та ігровий сервіс Apple Arcade) перевищила $1 трильйон.

А наприкінці жовтня Apple заявила про рекордно високий квартальний виторг у $64 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram