Новини
11 Грудня 2020
1 116

Афроамериканці отримали можливість знайти високооплачувану роботу

Стартап OneTen планує працевлаштувати понад один мільйон осіб за 10 років

Топ-менеджери понад 30 американських компаній, зокрема Merck & Co., IBM Corp. і Nike Inc., підтримали створення стартапу OneTen, який займеться розв’язанням проблеми працевлаштування чорношкірих американців, повідомляє The Wall Street Jornal.

Також ініціативу підтримали фінкомпанії American Express Co. та Bank of America Corp., рітейлери Target Corp. і Walmart Inc., виробники побутової техніки Whirlpool Corp. та медичної і фармацевтичної продукції Johnson&Johnson.

One Ten планує створити 1 млн робочих місць для афроамериканців протягом наступних десяти років. До теперішнього часу проєкт залучив фінансування обсягом понад $100 млн. Стартап незабаром призначить CEO, а також відкриє офіси у США.

Афроамериканці складають 12,4% населення США і при цьому всього 8% кваліфікованих фахівців. Ця цифра не змінюється з 2013 року, про що свідчать дані дослідницької компанії Center for Talent Innovation. Чорношкірі люди займають лише 3,2% всіх керівних посад у країні.

Організація зосередиться саме на допомозі темношкірим американцям, які мають дипломи середньої школи та інші сертифікати, але не мають чотирирічної вищої освіти. Стартап прагне допомогти їм знайти роботу, яка допоможе пітримувати свою сім’ю, або посади з зарплатою не менше $40 тис. на рік і більше в залежності від регіону. OneTen буде займатись навчанням темношкірих кандидатів на корпоративні посади.

Джіні Рометті, виконавчий голова ради директорів IBM, яка є одним із засновників стартапа, зазначила, що компанії, які беруть участь у проєкті, будуть ділитися найкращими практиками та інсайтами, щоб забезпечити просування по службі афроамериканців.

Як писали раніше Investory News, японська корпорація SoftBank на фоні американських протестів, викликаних вбивством темношкірого чоловіка білим поліцейським, вирішила заснувати новий фонд на $100 млн. Фонд буде інвестувати в компанії, які очолюють люди різних рас.

Нагадаємо, засновник британської технологічної компанії The Hut Group Метт Молдінг перетворив 74 співробітника своєї фірми у мільйонерів, подарувавши їм акції компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram