Новини
2 Серпня 2023
269

Аферу на $5 мільйонів виявлено у Туреччині

В ній йдеться про військове обладнання для України

У Туреччині прокуратура Анкари завершила розслідування афери на $5,1 млн під час угод з постачання військового обладнання, внаслідок чого постраждала Україна, повідомляє Європейська правда.

Прокуратура висунула обвинувачення шістьом особам. Їх звинуватили у “систематичному шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб” і у “підробці офіційних документів”.

Чотирьом підозрюваним загрожує понад 26 років ув’язнення, а двом іншим — до 31 з половиною року.

Про аферу стало відомо у квітні минулого року, коли представник України з питань закупівель озброєнь у Туреччині звернувся зі скаргою до поліції та прокуратури Анкари.

Володимир Краковецький, директор зі зв’язків із громадськістю МВС України, заявив, що аферу організували кілька турецьких громадян.

У своїй скарзі представник України зазначає, що кілька турецьких бізнесменів обіцяли постачати в Україну бронежилети, захисні шоломи та зброю.

Спочатку українська сторона була переконана, що група в Грузії була готова пожертвувати Україні $70 млн для покриття витрат на військові поставки. Однак згодом один із фігурантів афери заявив, що Україна повинна заплатити за поставку зброї та військових товарів.

Краковецький перерахував турецькому бізнесмену $5,1 млн в рамках угоди. Однак жодних поставок не було здійснено, а спроби зв’язатися з ним виявилися марними, що викликало підозри в шахрайстві.

Фігурантів афери затримали на нетривалий час, проте згодом відпустили.

Нагадаємо, UBS масово закриє рахунки росіян.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram