Новини
16 Червня 2020
1 067

Абсолютний рекорд: Користувачі в App Store витратили $519 мільярдів за 2019 рік

Понад 85% від цієї суми припадає на партнерів і сторонніх розробників

Фото: Soe Zeya Tun

У 2019 р. через екосистему App Store були здійснені платежі та покупки на $519 млрд, повідомляє Apple з посиланням на дослідження аналітичної компанії Analysis Group.

Найприбутковішими категоріями стали покупки в додатках для мобільної комерції, цифрові товари та сервіси, а також реклама в додатках. “Платежі розробникам з Apple — лише частина всіх продажів”, — зазначає компанія.

Apple отримує комісію з продажу цифрових товарів і сервісів у магазині додатків. Як зазначають у компанії, понад 85% з $519 млрд — це доходи сторонніх розробників і компаній.

Найбільша частка продажів припала на реальні товари та послуги — $413 млрд, з них:

• $268 млрд — це продажі через додатки для мобільної комерції, в основному, рітейлу;

• $57 млрд — додатки для подорожей, наприклад, Expedia і United;

• $40 млрд — додатки для перевезень такі, як Uber і Lyft;

• $31 млрд — на сервіси доставки їжі типу DoorDash і Grubhub.


Цифрові товари та послуги принесли бізнесу $61 млрд. У їх числі музичні та відеосервіси, фітнес, освітні та інші програми. Найбільшим джерелом платежів і продажів стали ігри.

Реклама в додатках принесла їх власникам $45 млрд, 44% виручки принесли ігри. Неігрові додатки, які принесли суттєві продажі вбудованої реклами, як правило, безкоштовні, — наприклад, Twitter і Pinterest.

Автори дослідження підкреслюють, що їх дані — не те саме, що сукупні платежі в App Store. Analysis Group використовувала для підрахунку дані деяких категорій (наприклад, підписки на стрімінгові сервіси), які можна оплачувати на різних сайтах.

Але продажі пов’язані, в основному, зі споживанням контенту на пристроях з iOS. Те ж стосується і корпоративних додатків, які, як правило, компанії оплачують для своїх співробітників.

Зараз Apple, як і інші великі компанії, знаходиться під пильною увагою американських регуляторів, зазначає The Verge. Крім того, компанію не раз критикували за стягування комісії в розмірі 30% з розробників додатків.

За інформацією Apple, зараз в App Store, відкритому у 2008 р., понад 2 млн додатків. Щотижня магазин відвідують 500 млн осіб зі 175 країн.

Нагадаємо, ринкова капіталізація Apple у четвер, 10 червня, досягла $1,53 трлн. Це сталося в ході чергових торгів на біржі NASDAQ. Вартість акції Apple виросла до $352.

Аналітик Evercore вважає, що саме Apple першою досягне позначки у $2 трлн, і зробить це протягом наступних чотирьох років. Для цього компанії навіть не потрібна технологічна революція.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram