Новини
2 Червня 2020
1 236

Apple пророкують капіталізацію в $2 трильйони

Для цього компанії навіть не потрібна технологічна революція

Фото: Karl Mondon/Bay Area News Group/TNS

Компанія Apple перша у світі досягла позначки в $1 трлн ринкової капіталізації. Потім до списку “трилльйонників” додалося ще кілька гігантів, і Apple не раз втрачала, а потім знову повертала, лідерство, пише CNBC.

Саме на цей момент Apple трохи випереджає Microsoft ($1,4 проти $1,39 трлн), але буквально кілька днів тому саме Microsoft була першою.

У будь-якому випадку, аналітик Evercore вважає, що саме Apple першою досягне позначки у $2 трлн, і зробить це протягом наступних чотирьох років.

Правда, аналітик каже, що Купертинський гігант при цьому досягне рівня, якого не досягала жодна інша компанія, проте ще в кінці минулого року Saudi Aramco — державна нафтова компанія Саудівської Аравії — вже коштувала $2 трлн.

В аналізі аналітика Evercore насправді немає нічого несподіваного. Більш того, він заснований на цілком консервативному прогнозі, що не має на увазі ніяких серйозних стрибків ціни акцій Apple в найближчі роки.

А це означає, що аналітик не вважає, що майбутні продукти компанії зможуть зробити якусь революцію на ринку, що призведе до бурхливого зростання акцій Apple.

При цьому фахівець покладає великі надії на сервіси яблучної компанії та переносну електроніку — як раз ті напрямки бізнесу Apple, які останнім часом демонструють чималий зріст.

Нагадаємо, Apple заново відкрила близько 100 магазинів по всьому світу, закритих раніше через пандемію коронавірусу. Також компанія вводить новий порядок їх роботи.

Також, Apple купила канадський стартап в області машинного навчання Inductiv, який допоможе покращити роботу Siri, та майже за $200 млн технологічну компанію Xnor, що спеціалізується на запуску систем штучного інтелекту для розумних пристроїв, здатних працювати поза мережею та доступу до хмарних даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram