Новини
16 Вересня 2022
466

Попри санкції грецьке судно перевозило російське вугілля

Вантаж доставляли до Туреччини

Грецьке судно Stavros у серпні перевезло понад 50 тис. тонн російського вугілля до Туреччини після набрання чинності санкціями ЄС проти імпорту вугілля з росії, повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними аналітичних компаній Kpler та Logistic OS, судно Stavros завершило навантаження 53 тис. тонн вугілля 29 серпня з російського Таманського термінала. Згідно з даними судноплавного агентства EISA, цей причал використовується для завантаження вугілля.

Дані відстеження суден свідчать, що судно Stavros прибуло до порту недалеко від міста Іскендерун у Туреччині 5 вересня. Судно перебуває в управлінні компанії Eastern Mediterranean Maritime, що базується в Афінах.

Представник компанії відмовився коментувати вантаж корабля, але сказав, що порушень санкцій немає, якщо порт не перебуває в ЄС. Представник уряду Греції повідомив, що не може коментувати ситуацію.

Санкції ЄС поширюються на будь-які поставки вугілля з росії незалежно від їхнього пункту призначення, а також поширюються на фінансування та страхування вантажів із російським вугіллям незалежно від походження компанії.

Заборона на вугілля була схвалена Євросоюзом ще у квітні як частина п’ятого пакета санкцій проти росії. У ЄС очікують, що це вплине на чверть усього російського експорту вугілля.

Як писали раніше Investory News, Україна буде розраховувати виключно на власний видобуток вугілля. Хоча чверть державних шахт опинилися на тимчасово окупованій росією території.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram