Новини
19 Березня 2021
639

За останній рік кількість підписок на стримінгові сервіси перевалила за мільярд

Попри пандемію лідером за касовими зборами став Китай —  продаж квитків приніс $3 мільярди

Минулого року кількість підписок на стримінгові сервіси у світі вперше досягла 1,1 млрд на фоні обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19, які привели до зростання попиту на розваги в умовах самоізоляції. Про це йдеться у дослідженні Motion Picture Association (MPA).

Разом з тим касові збори кінотеатрів у світі знизилися на більш ніж $30 млрд, склавши $12 млрд. “Причина — тимчасова зупинка роботи кінотеатрів у пандемію. Роком раніше, у 2019-му, світові касові збори досягли рекордних $42,3 млрд”, — зазначили у MPA.

І додали, що у США та Канаді 2020 року цей показник знизився до $2,2 млрд проти $11,4 млрд 2019-го. А от лідером за касовими зборами 2020 року став Китай, який перевершив за цим показником США. Виторг від продажу квитків у КНР минулого року склав $3 млрд.

У MPA наголосили, що зміни у способі життя споживачів сприяли рекордному зростанню показників стримінгових сервісів таких компаній, як Netflix Inc. і Walt Disney Co. “Кількість підписок на послуги потокового відео збільшилася на 26% проти року раніше. У США цей показник злетів на 32%, до 308,6 млн”, — йдеться у дослідженні.

Попри відновлення роботи кінотеатрів у багатьох країнах світу найбільші студії в Голлівуді та великі технологічні компанії Кремнієвої долини продовжують робити акцент на розвиток стримінгових платформ. Так, кількість підписок на найбільший у світі стримінговий сервіс Netflix нещодавно перевищила позначку у 200 млн. Показник для сервісу Disney+ — понад 100 млн.

На фоні зростання кількості передплатників і стримінгових сервісів голлівудські студії стали виробляти більше серіалів. У 2020 році їх кількість (створені американськими компаніями й показані на онлайн-платформах) підскочила до 537 проти 381 роком раніше.

Тим часом за інформацією The Wall Street Journal, американські кінотеатри у ключових для індустрії штатах, таких як Нью-Йорк і Каліфорнія, відновлюють роботу. “Так, найбільша у світі мережа кінотеатрів AMC Entertainment Holdings Inc. повідомила, що відновить роботу 98% кінотеатрів у США, що є істотним прогресом для компанії, яка опинилася під загрозою банкрутства через пандемію”, — пише газета.

І додає, що наразі відвідуваність все одно залишається низькою, оскільки багато американців, схоже, утримуються від масового відвідування громадських місць.

Раніше Investory News писали, що наприкінці минулого року на Netflix підписалося понад 200 млн осіб.

Нагадаємо, американська Walt Disney прийняла рішення закрити студію Blue Sky Studios з 34-річною історією, що створила всі п’ять частин “Льодовикового періоду”, “Ріо” та інші мультфільми.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram