Новини
10 Лютого 2021
842

Disney закриває студію, що створила “Льодовиковий період”

450 співробітників можуть влаштувати у двох анімаційних підрозділах компанії

Американська Walt Disney прийняла рішення закрити студію Blue Sky Studios з 34-річною історією, що створила всі п’ять частин “Льодовикового періоду”, “Ріо” та інші мультфільми, повідомляє агенція Bloomberg.

Компанія пояснила це рішення пов’язаними з пандемією економічними реаліями. Протягом двох місяців студія завершить свою діяльність, буде звільнено 450 співробітників.

За даними Deadline, інші великі студії наразі не планують брати їх на роботу. “Співробітників можуть влаштувати у двох анімаційних підрозділах The Walt Disney Company — Walt Disney і Pixar Animation Studios”, — зазначає видання.

Blue Sky Studios була заснована у 1987 році. Walt Disney купила цю студію у 21st Century Fox у 2017 році. Blue Sky створила 13 повнометражних мультфільмів: “Льодовиковий період”, дві частини “Ріо”, “Роботів” і “Фердінада”. Останній мультфільм студії — “Камуфляж і шпигунство” — вийшов на екрани наприкінці 2019 року.

За інформацією Deadline, бібліотека фільмів та інтелектуальні права Blue Sky Studios залишаться у власності Disney.

Walt Disney з анімаційних студій окрім власне Walt Disney Animation Studios також належить придбана у 2006 році студія Pixar.

Раніше Investory News писали, що Walt Disney отримав річний збиток вперше за 40 років. Капіталізація компанії з початку 2020-го зменшилася на 6,9% і станом на листопад минулого року становила $249 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram