Новини
2 Грудня 2019
1 270

Німецька Stada Group купує фармбізнес Biopharma

Акціонери Biopharma збережуть плазмовий бізнес компанії

Німецький виробник ліків та споживчих товарів медичного призначення Stada Group купує фармацевтичний бізнес української компанії Biopharma, повідомляється у офіційному прес-релізі компанії.

Згідно з інформацією, фармацевтичний бізнес Biopharma стане невіддільною частиною STADA в Україні та має потужний потенціал зростання у виробництві високоякісних рецептурних і безрецептурних препаратів.

Зокрема, група купує виробничі потужності в місті Біла Церква Київської області.

Також в Stada підкреслили, що це одна з найбільших інвестицій групи в український фармацевтичний сектор.

Акціонери Biopharma збережуть плазмовий бізнес компанії (переробка плазми крові) та зосередяться на його розвитку як в Україні, так і за її межами. “Це придбання підлягає виконанню загальноприйнятих умов, зокрема отримання дозволу на злиття в Україні”, — йдеться у повідомленні.

Очікується, що угода буде закрита в грудні 2019 р. Українським бізнесом STADA керуватиме новопризначений генеральний директор Борис Лабенський.

Нагадаємо, фармацевтична компанія Stada уклала угоду щодо придбання портфеля брендових продуктів у Takeda Pharmaceutical за $660 млн. В рамках угоди компанія передасть Stada портфель з 20 безрецептурних і рецептурних препаратів.

Як відомо, швейцарська фармацевтична компанія Novartis досягла угоди щодо придбання американської біотехнологічної компанії The Medicines Company. Таким чином Novartis зможе розширити портфель лікарських препаратів для лікування серцево-судинних захворювань.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram