Новини
30 Липня 2019
1 229

Menu Group придбала український сервіс доставки їжі Eda.ua

У найближчі два роки компанія має намір вкласти в розвиток українського проекту як мінімум 100 млн грн

Компанія Menu Group завершила юридичну процедуру з поглинання українського сервісу доставки їжі Eda.ua, який запуститься на українському ринку під брендом Menu.ua цієї осені, пише AIN.UA.

Компанія, заснована у Вірменії у 2012 році, купила український сервіс у литовській Foodout Group.

“Це не тільки кеш-угода, в ній був присутній обмін акціями”, – зазначив засновник і головний виконавчий директор Menu Group Ваган Керобян.

Вартість такого сервісу оцінюється експертами від 0,5 до 1,5 річного обороту їжі, а точніше – не більше $2 млн.

Menu Group планує використовувати Eda.ua для прискорення виходу на ринок власного сервісу Menu.ua. Згодом трафік з купленого домену перенаправлятиметься на власний домен.

За словами Вагана Керобяна, за найближчі 2 роки Menu Group має намір вкласти в розвиток українського проекту як мінімум 100 млн грн.

В Україні Menu.ua буде працювати по гібридній моделі – самостійно доставляти замовлення готової їжі в 10 містах України, а також працювати як агрегатор у 29 містах.

Menu Group, в якій працює понад 1 тис. співробітників, розвиває агрегатори замовлення їжі в Білорусі (menu.by – з 2016 р.), Грузії (menu.ge – з 2017 р.) і Вірменії (menu.am – c 2012 р.). Компанія раніше залучила $6 млн, половину з яких у 2017 р. вклали засновник російського Delivery Club Левон Оганесян й інші інвестори. Як повідомили в компанії, Menu Group найближчим часом планує інвестувати у власний розвиток $10 млн.

Як відомо, нідерландська компанія у сфері доставки їжі з ресторанів Takeaway.com NV та її британський конкурент Just Eat Plc розглядають можливість проведення угоди щодо злиття активів шляхом обміну акціями. Сукупна капіталізація складе близько $11 млрд. Потенційно це буде найбільша в світі компанія з доставки їжі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram