Новини
23 Вересня 2024
15

Повернення “Мрії”

Коли почнуть відновлювати найбільший літак Ан-225

На фото: Ан-225 (“Мрія”)

Підприємство “Антонов” завершило всі термінові роботи та продовжить відновлення найбільшого у світі літака “Мрія” після закінчення бойових дій, розповіли джерела в АТ “Антонов”, пише “Економічна правда”.

Працівники АТ “Антонов” закінчили дефектацію знищеного літака Ан-225 “Мрія”, яку треба було провести якомога швидше, щоб зберегти вцілілі деталі. Зараз компанія “зосередила ресурси на більш пріоритетних для держави завданнях”.

Роботи фінансувалися зі спеціального фонду на відбудову “Мрії”, на балансі якого зібрано $3 млн. Переважну частину з цих грошей підприємство отримало як роялті від продажів доповнення до гри Microsoft Flight Simulator із літаком Ан-225.

За договором з Microsoft, американська компанія надавала “Антонову” 100% доходів у перший рік продажу доповнення до гри, але з умовою, що всі зібрані гроші обов’язково мають бути витрачені на відбудову цього літака.

Точну вартість нового літака Ан-225 ще не розрахували. Вона, зокрема, залежатиме від того, чи зможе “Антонов” використати російські літаки “Руслан у Канаді та Німеччині, які можуть бути конфісковані на користь України, як донорів комплектувальних компонентів.

Як писали раніше Investory News, Alaska Airlines отримала дозвіл на придбання Hawaiian Airlines.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram