Новини
20 Лютого 2019
766

$85 млн на реформування енергетичного сектору

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підтримає розвиток енергетики України

Україна отримає на реформування енергетичного сектору $85 млн від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) , повідомляє прес-служба БПП з посиланням на коментар першого заступника голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народного депутата Олександра Домбровського.

«У рамках проекту USAID виділяє $85 млн на реформування енергетичного сектору України. Йдеться про лібералізацію ринків енергії, збільшення обсягів видобутку власного природного газу та залучення інвестицій у відновлювану енергетику”, – зазначив Домбровський.

14 лютого представники Міненерговугілля разом із заступником Міністра з питань європейської інтеграції Наталією Бойко взяли участь у презентації нового Проекту USAID “Енергетична безпека”, в рамках якої, за словами депутата, Україна отримає фінансову підтримку від USAID на розвиток енергетики.

Нагадаємо, 09 грудня 2018 р. Міненерговугіллям спільно з USAID було розроблено шестимісячний план заходів Проекту енергетичної безпеки. Також, минулого року, було укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в рамках технічної допомоги.

Як писали Investory News, нині у секторі відновлювальної енергетики відбувається справжній бум.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram