Драйв
2 Жовтня 2019
1 829

15 проблем, які може вирішити штучний інтелект

Експерти назвали 15 соціальних проблем, які може вирішити штучний інтелект (ШІ)

Фото: Depositphotos

#1. Збереження дикої природи

Штучний інтелект може відстежувати переміщення тварин і аналізувати великі обсяги даних. Таким чином стане зрозумілим, які місця проживання потребують найбільшого захисту.

#2. Епідемії

Технології спрощують збір великих наборів даних, які дозволяють будувати моделі, здатні значно збільшувати ймовірність виживання людей і підвищувати якість медичної допомоги.

#3. Міжособистісні конфлікти

Часто приходить момент, коли критика переростає у війну. ШІ навчений ефективно розв’язувати цю проблему, особливо в онлайн-середовищі. Технологія попереджує людей, коли може відбутися “збій зв’язку” і виникнути конфлікт.

#4. Прогнозування природних катастроф

Такі корпорації, як Google, вже орієнтуються на ШІ, щоб попереджати людей, наприклад, про повені. Технологія визначає області ризику і попереджає жителів цих районів.

#5. Дискримінація при наймі 

ШІ допомагає нівелювати упередженість людей і сприяти різноманітності працівників і їх інтеграції в компанію. Для цього технологія на моменті відбору персоналу формує набір кандидатів, які відповідають певним вимогам роботодавця.

#6. Буллінг і образи в інтернеті

ШІ-боти вже займаються тим, що знаходять на онлайн-платформах випадки знущання, ненависницькі висловлювання та інші вирази агресії. Вони видаляють такі коментарі, а в майбутньому зможуть повністю запобігати таким публікації.

#7. Переклад

Фундаментальні знання, які життєво важливі, наприклад, для здоров’я і громадської безпеки, зможуть поширюватися набагато швидше, коли люди будуть мати до них доступ незалежно від мови.

Фото: Depositphotos

#8. Сільське господарство

ШІ вже активно використовується в цій галузі — від датчиків, які відстежують здоров’я окремих корів в стаді, до роботів, які збирають фрукти. Населення планети продовжує рости, а тому ШІ повинен допомогти фахівцям вирощувати більше доступних та екологічно чистих продуктів харчування.

#9. “Чиста” енергія

ШІ допомагає забезпечити “чисті” енергетичні рішення в містах і селах. Алгоритм може надати рішення, які інакше не були б бути використані.

#10. Персоналізоване медичне обслуговування

ШІ також застосовують у розробці ефективніших ліків для цілеспрямованого лікування. Це дозволяє лікарям практикувати персоналізовану медицину, надаючи якіснішу допомогу при менших системних витратах.

#11. Фактчекінг 

В епоху фейковий новин грань між фактами і вигадкою стирається. Алгоритми здатні знаходити підроблений контент в інтернеті.

#12. Психічне здоров’я

За допомогою моніторингу соціальної поведінки людини, яка привела його до психічних проблем, ШІ може побудувати модель, яку будуть використовувати для запобігання таких проблем.

#13. Голод 

ШІ вміє визначати оптимальну кількість їжі, яку потрібно замовити або купити, щоб в смітнику залишилося менше продуктів.

#14. Управління густонаселеними міськими районами

Кожен аспект муніципального управління — послуги з транзиту, інфраструктура, міське планування, економічний розвиток, служби першої допомоги, розваги і відпочинок — вимагає розуміння життєдіяльності людей і моделей переміщення в містах. ШІ, який збирає великі дані з мереж “інтернету речей”, може забезпечити прогнозування і відповідні рішення для міст.

#15. Освіта

Штучний інтелект вміє індивідуально підбирати освітній контент, виходячи з потреб і особливостей людини. Алгоритм надає персоналізовані пропозиції на теми і області, на які слід зосередитися, щоб досягти кращих результатів. ШІ може бути максимально ефективний у створенні розумних міст і екологічних ініціативах.

Джерело: Forbes

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram