11 Лютого 2019

Тарас Шевченко в Київському метрополітені

10 лютого в Київському метрополітені відкрилася виставка «Квантовий стрибок» Шевченка, присвячена українському поету Тарасу Григоровичу Шевченку. На постерах поет зображений в образах відомих персонажів. Експозиція ілюстратора Олександра Грехова демонструється на станції метро «Тараса Шевченка».

Проект реалізовано в колаборації Національного музею Тараса Шевченка та КП “Київський метрополітен”, та вже визнано одним з найефективніших з точки зору просування мистецтва та його осучаснення.

“Багато з нас ще зі школи пам’ятає історію про те, як в дитинстві Тарас Шевченко вирушив на пошуки залізних стовпів. Вони, ніби-то, підпирають небо та ховають ворота, куди сонце заходить на ніч. За легендою, малий Шевченко так і не дібрався до тих стовпів, бо скільки б він не йшов – відстань між ним та омріяними стовпами лише збільшувалась, – йдеться в анонсі виставки Національного музею Тараса Шевченка. – Але уявімо, що Тарас усе-таки дістався до цього таємничого та магічного місця. Що там чекало на нього? Можливо, за залізними стовпами виявився портал для мандрівок у просторі та часі? І саме таким чином Шевченко (як і герой популярного серіалу «Квантовий стрибок») отримав можливість переміщатися в тіла інших людей – вигаданих чи реальних, добрих чи злих”.

Investory News  пропонує ознайомитись з тим, що з цього вийшло.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Джерело: відкриті данні

СУПЕР МАРІО

KISS

ДЖОН ЛЕНОН

РІК З "РІК І МОРТІ"

ХРИСТОФОР КОЛУМБ

ТЕРМІНАТОР

ФАНТОМАС / ЕЛВІС ПРЕСЛІ

ВІЛЬЯМ УОЛЛЕС "ХОРОБРЕ СЕРЦЕ"

СТАТУЯ СВОБОДИ

БЕНДЕР З "ФУТУРАМА"

ЧЕ ГЕВАРА

ДЖЕК ГОРОБЕЦЬ

БАРАК ОБАМА

МОНАТІК

ЛЮДИНА ПАВУК

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram