Драйв
28 Липня 2021
2 052

Зовсім не королівські будні родичів Єлизавети ІІ

Як заробляють “молодші” члени британської королівської родини

Членам королівської родини виділяють гроші із суверенного гранту, оплачуваного платниками податків. Проте більшість родичів королеви — працюючі громадяни.

Принц Едвард, граф Уессекський — третій син і молодша дитина королеви Великої Британії Єлизавети II та її чоловіка принца Філіпа, герцога Единбурзького. У лінії успадкування британського трону є тринадцятим, після своїх старших братів та їх нащадків.

Він закінчив Кембридзький університет, де у 1986 році отримав диплом з історії, а у 1991 році — ступінь магістра мистецтв.

Принц Едвард відмовився від військової кар’єри та протягом декількох років працював в компаніях, що займаються театральними постановками. У 1993 році він заснував компанію “Ardent Productions” зі створення телевізійних фільмів. Головним проєктом стало шоу It’s a Royal Knockout, в якому брали участь принцеса Анна, герцог Йоркський Ендрю та його дружина Сара. На фоні нестабільних ділових показників принц у 2002 році покинув посаду керуючого директора цієї компанії, зосередившись на своїх обов’язках члена королівської родини.

Принцеса Беатрис Елізабет Марія Йоркська — старша дочка Ендрю, герцога Йоркського, другого сина королеви Єлизавети II, і Сари, герцогині Йоркської. Десята в черзі на престол.

Початкову освіту отримала в школі Upton House School у Віндзорі. Після цього Беатрис, як і її молодша сестра, принцеса Євгенія Йоркська, навчалася в Coworth Park School. Сестри продовжтли навчання в школі Святого Георгія в Аскоті. Вищу освіту вона здобула в коледжі Goldsmiths Лондонського університету, де вивчала історію та дизайн.

У 19-річному віці Беатрис працювала продавцем в знаменитому лондонському універмазі Selfridges. Протягом місяця п’ять днів на тиждень з дев’ятої ранку до п’ятої вечора вона безкоштовно обслуговувала VIP-клієнтів. Такий трудовий досвід традиційно мають здобути всі члени монаршої родини.

Свою кар’єру Беатрис побудувала у фінансовій сфері. Починала вона з венчурної компанії Sandbridge. Згодом стала віце-президентом з партнерства та стратегії в Afiniti, що розробляє програмне забезпечення. Вона відповідальна за менеджмент стратегічних партнерств компанії, а також за її зростання завдяки унікальним ініціативам і розвитку клієнтського менеджменту.

Принцеса Євгенія Вікторія Єлена Йоркська — молодша дочка Ендрю, герцога Йоркського, та Сари, герцогині Йоркської. Вона одинадцята в черзі на британський престол.

Принцеса Євгенія закінчила Ньюкаслський університет за напрямом “Історія мистецтв”. Вона одна з небагатьох, хто працює за фахом. Першою її роботою був аукціонний дім Paddle8.

Наразі вона займає посаду директора художньої галереї Hauser&Wirth. Також принцеса бере активну участь у роботі благодійної організації The Anti-Slavery Collective, яку вона створила разом із подругою Джулією Де Бойнвіль.

Пітер Марк Ендрю Філліпс — син принцеси Анни та її першого чоловіка, капітана Марка Філліпса. Він сімнадцятий в лінії успадкування престолу. Є найстаршим з онуків королеви Єлизавети II та принца Філіпа, герцога Единбурзького.

2000 року Пітер закінчив Екзетерський університет. Після цього працював менеджером з продажу автомобілів “Ягуар” та став менеджером команди “Формули-1”, “Вільямс”.

У 2005-му вступив на службу до Королівського банку Шотландії.

2016 року був організатором святкування 90-річчя королеви Єлизавети II.

Торік Пітер Філліпс несподівано для всіх з’явився в китайській рекламі молока.

Також відомо, що після смерті своєї прабабусі Єлизавети Боуз-Лайон Пітер Філліпс успадкував близько £1 млн.

Зара Енн Елізабет Тіндалл — дочка принцеси Анни та її першого чоловіка, капітана Марка Філліпса. Вона двадцята в лінії успадкування престолу.

Зара закінчила привілейовану приватну школу в Гордонстоні, Шотландія. Під час навчання вона представляла свою школу на змаганнях з хокею, легкої атлетики та гімнастики. Пізніше закінчила Ексетерський університет (як і її старший брат) за фахом “Фізіотерапія”, обравши спеціалізацію “Фізіотерапія коней”.

Дівчина вирішила піти стопами своєї матері, принцеси Анни, присвятивши життя кінному спорту. У 2006 році вона виграла чемпіонат світу з триборства в Ахені і була визнана компанією BBC Спортивною особистістю року.

У 2007 році за успіхи в кінному спорті була нагороджена орденом Британської імперії.

На Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні вона стала срібним призером у складі команди Великої Британії.

Зара також співпрацює з Rolex, Land Rover та Musto, а також розробила колекцію ювелірних прикрас спільно з австралійським брендом Cajella.

Девід Альберт Чарльз Армстронг Джонс, 2-й граф Сноудон — син принцеси Маргарет. Посідає двадцять четверте місце в порядку спадкування британського престолу.

Навчався в закритій школі в Іст-Гемпширі. Став успішним дизайнером та підприємцем. У 1985 році він заснував фірму David Linley Furniture Ltd., що займається виробництвом ексклюзивних меблів. Компанія Linley з кожним роком стає дедалі успішною. Девід також є почесним головою аукціонного дому Christie’s.

Леді Амелія Софія Теодора Марія Маргарет Віндзор — онука принца Едварда, герцога Кентського. Посідає 42-е місце в порядку спадкування британського престолу.

Леді Амелія навчалася в приватному католицькому пансіоні святої Марії біля Аскоту (Беркшир). Досягла великих успіхів в модельній кар’єрі: брала участь у показах Dolce&Gabbana та знімалася для обкладинки британського Tatler. Серед інших досягнень Амелії — власна колекція ювелірних прикрас з Tada&Toy та робота з Michael Kors в ролі інфлюенсера.

На фото: Федерік Віндзор з дружиною Софі Уінклман

Лорд Фредерік Віндзор — син принца Майкла Кентського, правнук короля Георга V і двоюрідний племінник королеви Єлизавети II. Посідає 48-е місце в порядку спадкування британського престолу.

Після закінчення Оксфордського університету він працював музичним журналістом, але пізніше обрав для своєї кар’єри банківську справу, працював фінансовим консультантом. Наразі обіймає посаду віце-президента фінансового холдингу JPMorgan Chase.

У 2011 році Фредерік Віндзор зіграв головну роль в короткометражному фільмі “Листи кохання”, знятому за його ж сценарієм.

2016 рокулорд Віндзор став президентом благодійного фонду “Soldier On!”.

У 2017-му його було прийнято до “Великого ордену водяних щурів” — благодійного братства, яке допомагає нужденним артистам.

Джерело: tatler, euro-royals, відкриті дані

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram