Новини
19 Червня 2019
1 257

Знову в лідерах: Україна закріпилась у трійці експортерів курятини до ЄС

За перші чотири місяці поточного року українські виробники експортували понад 43 тис. т продукції 

За даними статистичної звітності Європейської комісії, Україна тримає позицію лідера в списку основних постачальників курятини до ЄС.

За перші 4 місяці 2019 р. Україна експортувала до Європи 43,3 тис. т курятини, що на 11,9% більше, ніж в січні-квітні 2018 р.

Сьогодні Україна — в трійці лідерів з експорту м’яса птиці в ЄС. Перше і друге місце займають Таїланд (113,3 тис. т) і Бразилія (109,03 тис. т) відповідно.

Зростання експорту таїландської курятини в ЄС склав 11,2%, а бразильської – 23%.

Раніше, як повідомлялося на сайті Європейської Комісії, дозвіл на експорт м’яса птиці в Європейський Союз отримали тільки дві українські компанії.

Дозвіл на експорт в ЄС отримав агроіндустріальний холдинг “Миронівський Хлібопродукт” (ТМ Наша Ряба) – “Миронівська птахофабрика”, “Птахофабрика Снятинська Нова” і “Вінницька птахофабрика”, а також “Птахокомплекс Губин”, який входить до групи компаній агропромислового холдингу “Пан Курчак “.

Дозвіл на постачання м’ясних виробів в ЄС мають “Вінницька птахофабрика”, завод “Легко” і “Миронівська птахофабрика”, які входять в агрохолдинг МХП.

Постачати м’ясні напівфабрикати в ЄС дозволено тільки заводу “Легко” (МХП).

Нагадаємо, у січні-травні 2019 р. Україна наростила експорт м’яса птиці та субпродуктів на 42,5%, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року – до 176,8 тис. т. У грошовому вираженні експорт цієї продукції зріс на 31,8% – до $255,99 млн.

Минулого року обсяги експорту продукції м’ясної групи збільшилися на 21,6% і становили $646 млн, в тому числі експорт м’яса птиці $506,6 млн. У 2018 р. найбільше м’ясної продукції було вивезено до країн Євросоюзу, Близького Сходу та СНД.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram