Країна
18 Липня 2019
2 091

Змінити все: Бізнесмени, що йдуть до Верховної Ради

Investory News проаналізували списки провідних партій, щоб дізнатися, хто з відомих бізнесменів змінить бізнес-сферу на політичну

21 липня відбудуться позачергові парламентські вибори. Згідно з останніми даними соціологічного опитування  Центра Разумкова, до Верховної Ради проходять п’ять політичних сил – “Слуга народу”, “Опозиційна платформа”, “Голос”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина”. Investory News проаналізували списки провідних партій, а також кандидатів по мажоритарних округах, щоб дізнатися, хто з відомих бізнесменів змінить бізнес-сферу на політичну.

“Слуга народу”

Фото: особиста сторінка в Facebook

Давид Арахамія (більш відомий, як Давид Браун) – №4 списку. Співзасновник міжнародної IT-компанії Template Monster. В кінці червня президент призначив Арахамію секретарем Національної інвестиційної ради. “Не хочу декларувати багато на старті, але всі попередні консультації з великими інвесторами свідчать від тому, що Україна може щонайменше в три рази збільшити нинішній обсяг інвестицій в країну. Отримав завдання від Президента зробити цей процес якомога швидшим”, – сказав він, коментуючи своє призначення.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Олена Шуляк – №13 списку. Українська підприємниця, топ-менеджер в девелопменті та будівництві, віце-президент з фінансів української філії міжнародної організації Young Presidents Organization, співзасновник Союзу українських підприємців. Також вона керує напрямком “Будівництво” в Офісі ефективного регулювання (BRDO). З 2014 року — співвласник компанії Midland Development Ukraine.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Михайло Радуцький – №18 списку. Засновник приватної клініки “Борис”. У команді Зеленського Радуцький відповідатиме за медицину.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Єгор Чернєв – №26 списку. Підприємець, був експертом державного стимулювання інновацій в High-Tech Office of Ukraine. Свого часу заснував і керував стартапом зі збору та аналізу даних з соцмереж Wanna.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Юрій Аристов – №42 списку. Його компанія “Атлантік-ЮММА” – один з провідних імпортерів живих морепродуктів і охолодженої риби преміум-класу в Україні. Крім цього, він створив рибний ресторан Fish House і устричний бар Oysters Cava Bar.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Олександр Сова – №72 у списку. Засновник і CEO ювелірного бренду SOVA. На початку своєї кар’єри займався дистрибуцією прикрас. Станом на сьогодні SOVA jewelry house управляє мережею з 20 магазинів по всій Україні та онлайн-магазином.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Ольга Кавун – №78 у списку. Підприємниця з Одеси. Є співвласницею салону краси G.bar French – це франшиза київського G.bar, а також засновником меблевої фабрики Feronia.

 

Фото: rau

Дмитро Єрмоленко – №144 в списку. Співзасновник компанії ZEEBRA, якій належить мережа магазинів Butlers. Раніше займався fashion-ритейлом. Тоді його компанія Maratex привела в Україну ряд відомих брендів – Hugo Boss, Peacocks, River Island, Aldo, Esprit і Palmers. Також він займається будівництвом елітного житла в Києві.

 

“Голос”

Фото: особиста сторінка в Facebook

Кіра Рудик – №3 в списку. Головний операційний директор Ring Ukraine – українського підрозділу міжнародної IT-компанії Ring, входить в сотню найбільш успішних жінок України. Ring Ukraine розробляє системи безпеки для будинку. Взимку 2018 року компанію за $1 млрд придбав Amazon.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Володимир Цабаль – №12 у списку. Відомий український економіст, партнер McKinsey & Company Kyiv. Працював у міжнародних компаніях фахівцем з аналізу даних, бізнес-аналітиком.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Рустем Умеров – №18 у списку. Український підприємець, інвестор і меценат кримськотатарського походження. Є головним виконавчим директором компанії ASTEM і співзасновником Фонду ASTEM Foundation.

 

“Опозиційна платформа – За життя”

Фото: особиста сторінка в Facebook

Вадим Рабинович – №2 списку. Бізнесмен, офіційний бізнес якого пов’язаний з медіа діяльністю (медіахолдинг MIG). За час своєї кар’єри взяв участь у створенні ряду українських і ізраїльських ЗМІ.

 

Григорій Суркіс – №17 списку. Брати Суркіси є одними із засновників так званої “київської бізнес-групи”. Разом з ними в групу входили Віктор Медведчук, Юрій Лях, Валентин Згурський, Юрій Карпенко та Богдан Губський. Також їм належить найпопулярніший футбольний клуб країни – “Динамо Київ”. Стан братів оцінюється в понад $200 млн.

 

Володимир Кальцев – №24 списку. Український бізнесмен, який інвестує в будівництво ТРЦ Alexander Plaz в Запоріжжі. Об’єкт стане найбільшим торгово-розважальним центром в регіоні.

 

Інші партії

Сергій Тарута – №2 у списку партії “Батьківщина”. Український підприємець, співвласник корпорації “ІСД”.

 

Віталій Хомутиннік – №11 у списку партії “Опозиційний блок”. Український підприємець, співвласник агрохолдингу “Кернел”. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, Хомутиннік є кінцевим бенефіціаром понад 30 підприємств.

 

Фото: Вадим Чуприна

Євген Геллер – №12 у списку партії “Опозиційний блок”. Співвласник Торгово-промислової корпорації “Укрсплав”. Президент футбольного клубу “Зоря”.

 

Мажоритарні округи

Фото: grushevskogo5

Ігор Кононенко — самовисуванець по 94 округу (Київська область). Давній бізнес-партнер Петра Порошенка. Згідно з декларацією про доходи, є власником кількох десятків підприємств.

 

Фото: особиста сторінка в Facebook

Микола Тищенко — кандидат в депутати від партії “Слуга народу” по 219 округу (Київ). Відомий український ресторатор. Власник кількох закладів – “Велюр”, “Рішельє”, “Сейф”, “ТургенеФ”, “Вулик”, суші-бар “Пухнастий”, “Olmeca Plage”, “Три вилки”.

 

Олексій Леонов — кандидат в депутати від партії “Слуга народу” по 135 округу (Одеса). Ресторатор і бізнесмен. Його ресторанна мережа налічує 7 закладів (Slow Piggy, Pizza & Grill в Одесі).

 

Фото: dyvys.info

Ірина Юськевич — кандидат в депутати по 118 округу (Львівська область), самовисуванець. Фермер, яка однією з перших в Україні створила равликову ферму “Західний равлик” і почала займатися бізнесом в промислових масштабах.

 

Борис Колесніков — кандидат в депутати від партії “Опозиційний блок” по 49 округу (Донецька область). Власник активів в аграрному (АПК-Інвест) і кондитерському бізнесі (КОНТІ).

 

Сергій Губа — кандидат в депутати від партії “Слуга народу” по 52 округу (Донецька область). Комерційний директор компанії “Торг Сіті”, яка близько дев’яти років займається виробництвом і дистрибуцією охолодженої м’ясної продукції.

 

Вадим Новинський — кандидат в депутати від партії “Опозиційний блок” по 57 округу (Маріуполь). Відомий бізнесмен, якому належать десятки різних активів. Зокрема, він є засновником групи компаній “Смарт-холдинг” і акціонером холдингу “Метінвест”. Також йому належить мережа ТЦ Амстор, яка об’єднує 15 торгових центрів у восьми містах України.

 

Олександр Герега — кандидат в депутати по 192 округу (Хмельницька область), самовисуванець. Один із засновників мережі торгових центрів “Епіцентр К”, яка налічує 52 торгових центри в різних регіонах України. Має активи в АПК (Епіцентр-Агро).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram