Новини
4 Грудня 2019
1 399

ЗМІ: Український бізнесмен Олександр Ярославський купує банк Пінчука

Наразі офіційно цю інформацію не підтверджено, але й не спростовано

Український бізнесмен Олександр Ярославський купує банк “Кредит-Дніпро”, який належить бізнесменові Віктору Пінчуку, повідомляє The Page, посилаючись на власні джерела.

“Банк “Кредит-Дніпро” проданий Олександру Ярославському, розповів голова одного з найбільших банків.  Фінансовий аналітик великої інвестиційних компаній, який побажав залишитися неназваним, додав, що в установі вже працюють люди Ярославського. Ще один банкір підтвердив, що знайомий з новим менеджментом і що він представляє цього бізнесмена, але уточнив, що угода ще не закрита”, – пише видання.

І додає, що в інвестиційній компанії East One, яка управляє активами Віктора Пінчука, цю інформацію не підтвердили, але і не спростували.

“Згідно з комунікаційною політикою групи East One, ми публічно сповіщаємо щодо купівлі та продажу активів, які знаходяться під мандатом групи. Якщо такі відбудуться, ви обов’язково про це дізнаєтеся”, – зазначила Наталія Вовк, директор з комунікацій групи East One.

В групі DCH, президентом якої є Олександр Ярославський коментарі теж не надали.

Видання зазначає, що компанія Пінчука вже давно шукала покупця для цього банку. За словами Олексія Ращупкіна, керуючого партнера Atlas Advisors, інтерес до банку “Кредит-Дніпро” проявляла група “ТАС” Сергія Тігіпка, проте в інвестора виникли питання щодо становища банку.

“Ми дивилися цей банк навесні 2019 року. У нього були питання з капіталом, тому що необхідний з точки зору НБУ капітал був, але його недостатньо для покриття резервами кредитів, які, на думку покупця, є дефолтними”, – зазначив Олексій Ращупкін.

Що стосується фінансової сторони угоди, то за даними видання, опитані джерела поки що утрималися від оцінки вартості банку.

Раніше Investory News писали, що компанія DCH Infrastructure and Real Estate, що входить до групи компаній DCH бізнесмена Олександра Ярославського, будує новий бізнес-центр класу “А”, з інвестиціями у проєкт у $50 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram