Новини
30 Листопада 2021
693

ЗМІ: Іспанський єдиноріг Glovo готується придбати Zakaz.ua

Сума угоди може становити від $60 до $80 мільйонів

Іспанський єдиноріг Glovo готується до повного викупу бізнесу Zakaz.ua — українського сервісу доставки продуктів, повідомляє Ain.ua з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання до операції сторони готувалися декілька місяців. Вперше про потенційні перемовини йшлося ще влітку 2021 року, але тоді деталей не було. Єдине, що вдалося офіційно дізнатися, що Zakaz.ua насамперед розглядали можливість залучення інвестицій. “Мабуть, пропозиція Glovo видалася більш привабливою”, — пише Ain.ua.

І додає, що сума угоди становитиме від $60 до $80 млн. За інформацією ще одного співрозмовника, ціновий діапазон може бути нижчим — від $50 млн до $70 млн. “Для Glovo придбання Zakaz.ua — чудовий шанс зміцнити та швидко масштабувати свій бізнес. Компанія розвиває в Україні доставку, а також розпочала відкривати dark stores”, — йдеться у повідомленні.

Наразі Glovo займає провідну позицію з доставки з ресторанів, водночас Zakaz.ua, за їхніми власними запевненнями, є лідером на ринку доставки з супермаркетів. “Угода допоможе Glovo акумулювати всі сильні сторони в межах одного бренду”, — наголошує видання.

Що це означає: відкривати dark stores довго та дорого. Угода дозволить Glovo швидко отримати компанію, яка зможе доставляти товари не зі складів, яких потрібно сотні для великих міст (і час на їх створення), а вже з наявних супермаркетів і фактично використовувати вже чинні напрацювання.

Один з інсайдерів ринку припускає, що в плані доставки з ресторанів та магазинів на ринку з’явиться монополіст, перемогти якого буде дуже складно, якщо не неможливо.

Glovo має $1,2 млрд залучених інвестицій. Останній раунд на $500+ млн компанія закрила цього року. У своїх інтерв’ю представники компанії неодноразово вказували, що для них Україна є великим і важливим ринком, тому вони готові багато інвестувати в зміцнення своїх позицій на ньому.

Про те, завдяки чому стартап з Барселони захоплює ринок за ринком, зокрема й український, можна прочитати в матеріалі Investory News за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram