Новини
10 Серпня 2021
745

ЗМІ дізналися деталі можливого контракту Мессі з французьким “Парі Сен-Жермен”

Мессі раніше підтвердив, що це один з варіантів, який він розглядає

Колишній футболіст “Барселони” Ліонель Мессі погодився укласти контракт на два роки з французьким клубом “Парі Сен-Жермен”, повідомляє Sky Sports News.

За інформацією телеканалу, у Мессі було дві пропозиції від клубів, але він обрав ПСЖ, де буде отримувати суму, еквівалентну 25 млн фунтів стерлінгів (приблизно €30 млн) після сплати податків, плюс бонуси. У контракті буде передбачена можливість продовження ще на рік, до того ж нападник зможе отримати ще 25 млн фунтів, стверджує Sky News Sports.

Сам Мессі на пресконференції 8 серпня підтвердив, що ПСЖ — один із варіантів, де він може продовжити грати. Футболіст додав, що отримав багато пропозицій від клубів, але на той момент ніяких угод ще не було укладено.

Французька газета L’Equipe і RMC Sport (проєкт телеканалу BFMTV) 10 серпня теж написали, що Мессі досяг угоди з ПСЖ і повинен у вівторок прибути до Парижу. За інформацією видання, до вечора вівторка Мессі повинен пройти медобстеження і потім підписати дворічний контракт з можливістю продовження ще на рік. L’Equipe і RMC Sport суму контракту не назвали.

Мессі з 2000 року грав за “Барселону”, в яку потрапив ще підлітком. Його контракт закінчився на початку літа, а 5 серпня “Барселона” повідомила, що Мессі покине команду. Згідно із заявою клубу, і “Барселона”, і Мессі хотіли укласти нову угоду, але не змогли через “фінансові та структурні перешкоди”, які ставлять правила іспанської Ла Ліги.

Мессі під час переговорів погодився на зниження зарплати наполовину, та й цього виявилося недостатньо через складне фінансове становище “Барселони”.

Мессі з “Барселоною” 10 раз став чемпіоном Іспанії й чотири рази виграв Лігу чемпіонів — головний клубний турнір Європи. У “Парі Сен-Жермен” грає його колишній партнер по “Барселоні” Неймар: його переїзд з Іспанії до Франції у 2017 році поставив рекорд за вартістю трансферу в футболі ($263 млн).

Цього року американський Forbes оцінив річний дохід Мессі в $130 млн. У світовому рейтингу спортсменів з найвищими доходами футболіст став другим після бійця змішаних єдиноборств Конора Макгрегора ($180 млн).

Як писали раніше Investory News, за свій виступ на чемпіонаті Європи-2020 збірна України отримає €16 млн. Тільки за участь у турнірі нашій команді, як і кожній з 24-ох команд-учасниць, виплатять €9,25 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram