Новини
2 Серпня 2019
1 242

Зі 120 міст Київ у рейтингу кращих міст для студентів пасе задніх

Лідерами серед глобальних освітніх центрів стали Лондон, Токіо, Мельбурн, Мюнхен та Берлін

Цього року у рейтингу кращих міст для студентів, що складається компанією QS Quacquarelli Symonds, Київ зайняв 118 місце серед 120 країн. Нижче тільки британський Лестер і Мінськ.

Зазначається, що рейтинг складався за кількома критеріями: рейтинг університетів, інтернаціональна різноманітність студентів, рейтинг міста, активність роботодавців, доступність і думка випускників.

Найкращим показником української столиці стала доступність, найгіршим – рейтинг університетів. До речі, минулого року Київ не увійшов до рейтингу, оскільки тоді в списку було представлено всього 100 міст.

В пятірку лідерів серед глобальних освітніх центрів цього року ввійшли Лондон, Токіо, Мельбурн, Мюнхен та Берлін.

Топ-10 глобальних освітніх центрів

Джерело: QS Рейтинг кращих студентських міст 2019

Попри невтішні показники у рейтингу кращих міст для студентів, в іншому рейтингу – стартап-екосистем від StartupBlink, столиця України, серед більш ніж 1 тисячі міст світу, посіла 34 позицію. У Києві нарахували 321 стартап. У попередньому рейтингу місто було на 63 позиції й одразу піднялося на 29 сходинок. Києву вдалося випередити такі великі екосистеми, як Гельсінкі, Мюнхен, Шеньчжень та Дублін.

Крім того, Київ і Львів увійшли в топ-10 міст Smart Locations of the Future 2019/20 за ефективністю інвестицій. Київ посів п’яте місце, Львів – восьме. Такі показники стали ще одним свідченням зростаючого міжнародного інвестиційного профілю України, оскільки країна переживає період стійкого економічного зростання.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram