Новини
21 Березня 2022
815

Зеленський підписав закон про особливості управління бюджетом під час воєнного стану

Тепер можна оперативно схвалювати управлінські рішення щодо фінансового забезпечення першочергових потреб

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо фінансового забезпечення першочергових потреб держави із відсічі збройної агресії, забезпечення національної безпеки та соціального захисту громадян України, повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Згідно з пояснювальною запискою, ухвалення закону про внесення змін до розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу та інших законодавчих актів України (реєстр. №7166) дозволить ефективно та оперативно схвалювати управлінські рішення щодо фінансового забезпечення першочергових потреб держави та соціального захисту громадян України.

Зокрема, органи місцевого самоврядування або військові адміністрації отримали змогу схвалювати рішення про спрямування залишків коштів (станом на 1 січня 2022 року) за субвенціями з державного бюджету місцевим бюджетам.

Окрім того, законом передбачено скасування на період дії воєнного стану та протягом 6 місяців після його завершення простроченої заборгованості суб’єкта господарювання перед державою за кредитом, залученим державою або під державну гарантію. Скасовуються за таким кредитом і пеня та інші штрафні санкції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram