Новини
25 Лютого 2019
567

Збитки у $26 млн: Криптобіржа Coinbin збанкрутувала

Керівництво Сoinbin обвинувачує у проблемах “недбалого” співробітника та регулюючі органи

Південнокорейська криптовалютна біржа Coinbin опублікувала на своєму веб-сайті повідомлення про те, що змушена припинити діяльність в результаті збільшення боргу і державного регулювання.

У повідомленні говориться, що регулюючі органи обмежили Coinbin в можливості реєстрації нових акаунтів для користувачів, що частково стало причиною банкрутства. Крім того, у біржі збільшилися операційні витрати і зобов’язання через крах дочірньої біржі Youbit, пише видання Business Korea.

Як повідомило видання, біржа Coinbin зазнала збитків у розмірі 29,3 млрд вон ($26 млн). При цьому керівник платформи Пак Чан-кью припинив виплати клієнтам 20 лютого, звинувативши  в розтраті одного зі співробітників. За його словами, той навмисно видалив приватні ключі від гаманців, на яких знаходилися сотні біткоїнів і понад сто Ethereum.

Coinbin припинила виводити криптовалюту і фіатні гроші о 15:00 20 лютого, попросивши користувачів не вносити більше будь-яких коштів до своїх акаунтів. У повідомленні біржі говориться, що компанія докладає всіх зусиль для того, щоб користувачі отримали виплати відповідно до прийнятої в країні процедурою банкрутства.

Coinbin придбала криптовалютну біржу Youbit у 2017 р. Тоді новий CEO Coinbin Пак Чан-кью також повідомляв, що кошти компанії були привласнені попереднім CEO Youbit.

Ще в грудні 2017 р. криптобіржа Youbit оголосила про своє банкрутство після другого зламу платформи, в результаті чого було втрачено близько 17% активів біржі. Проблема також ускладнилася тим, що страхова компанія відмовилася виплачувати збитки.

Перший злам біржа Youbit, раніше відома як Yapizon, перенесла у квітні 2017 р. Тоді один з південнокорейських чиновників висловив упевненість у тому, що до інциденту була причетна Північна Корея.

Раніше Investory News писали, що НКЦПФР назвала ризикові компанії та попередила українців про значні ризики втрати коштів, інвестованих у бінарні опціони, forex трейдинг, криптобіржі, мікрокредитування, активи в управління та інші подібні проекти.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram