Новини
30 Липня 2021
686

Заяву про прийом на роботу Стіва Джобса було продано за рекордні $343 тисячі

Разом із фізичною виставлялася й NFT-версія артефакту

Оригінальну заяву про прийом на роботу, заповнену Стівом Джобсом 1973 року, було продано на аукціоні за рекордні $343 тис., повідомляє Rusbase.

За свою історію артефакт встиг побувати на чотирьох аукціонах, де попередній рекорд становив $222,4 тис. Останній захід проходив онлайн і завершився 28 липня. Імена переможців поки не названо.

Джобс заповнив цю заяву на одну сторінку у віці 18 років — за три роки до того, як він разом зі Стівом Возняком і Рональдом Уейном заснував Apple.

Назву посади не вказано. “Однак з урахуванням того, що Джобс написав “фахівець з електроніки” та “інженер-конструктор” у розділі з інтересами та здібностями, а також досвід роботи з комп’ютерами, калькуляторами, можна з упевненістю припустити, що робота була пов’язана з технологіями”, — йдеться у повідомленні.

На сторінці аукціону зазначається, що “заява про прийом на роботу, заповнена Стівом Джобсом 1973 року, — унікальний фрагмент історії з того самого моменту, як мрійник змінив світ”.

Заява вже тричі продавалася на аукціоні: 2017 року — за $18 750, 2018 року — за $174 757  і 2020-го — за $222,4 тис.

Щоб залучити більше уваги та зібрати ще більше коштів, власник оригіналу Winthorpe Ventures виставив на продаж не тільки фізичну, а й NFT-версію артефакту. За словами організатора Оллі Джоші, це робилося з метою “перевірити привабливість цифрових активів, якщо порівнювати їх з фізичними еквівалентами”.

NFT-версія заяви Джобса була продана у декілька разів дешевше фізичної — всього за $23 076. “Це, мабуть, говорить про те, що більшість учасників прагнули отримати оригінальний артефакт”, — зазначає видання.

Нагадаємо, у березні JPG-файл художника Beeple продали за $69 млн як NFT-токен. Цифровий митець став одним із трьох найдорожчих сучасних художників світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram