Новини
29 Січня 2019
1 593

Завод “Хвиля” продано в чотири рази більше початкової ціни

Всього для участі в аукціоні було зареєстровано сім учасників і початкова ціна складала 12,662 млн грн

Регіональне відділення Фонду держмайна (ФДМ) України у Львівській області приватизувало на електронному аукціоні через систему ProZorro.Продажі єдиний майновий комплекс (ЄМК) держпідприємства “Дослідний завод “Хвиля” за 61,2 млн грн (в тому числі 10,2 млн грн – ПДВ), повідомляється на сайті ФДМ.

За інформацією  ProZorro.Продажі, відповідну угоду з ПП “Аверс-LVIV” укладено 28 грудня 2018 р.

Підприємство виставлено на аукціон 26 вересня 2018 р. Початкова ціна складала 12,662 млн грн (без ПДВ). “Аверс-LVIV” запропонував 51 млн грн (без ПДВ), тобто перевищила її в чотири рази.

Всього для участі в аукціоні було зареєстровано сім учасників. Спочатку в аукціоні перемогло ТОВ “Західний торговий ресурс”, яке запропонувало 60 млн грн (без ПДВ). Згодом воно відмовилося від підписання договору купівлі-продажу. Тож, переможцем стало приватне підприємство “Аверс-LVIV”.

Основна спеціалізація заводу “Хвиля” – проектування та монтаж систем керування техпроцесами і виробництвом контрольно-вимірювальних приладів, підйомно-транспортного обладнання, електророзподільної та контрольної апаратури.

ЄМК підприємства включає дві земельні ділянки площею 3,2 га у Львові і 13,4 га в селі Новий Яричів Львівської області, а також 50 будинків і споруд (в т.ч. 23 – у Львові).

Рік тому ФДМ намагався продати ЄМК заводу на біржі за 56,6 млн грн, але безрезультатно.

За інформацією Фонду держмайн, на підприємстві працює 30 чоловік. За дев’ять місяців 2017 р. завод реалізував продукцію вартістю 3,4 млн грн, чистий збиток склав 458 тис. грн.

За даними держреєстру, ПП “Аверс-LVIV” зі статутним капіталом 3,5 млн грн зареєстровано в вересні 2017 р. Основна спеціалізація – юридичні послуги, а також виробництво металовиробів, електророзподільної апаратури тощо.

Власником компанії є Любомир Гойдик (99,97% СФ).

Нагадаємо, раніше Investory News публікували ФДМ поповнив держбюджет на 255,77 млн грн.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram