Новини
17 Грудня 2019
855

Засновник Uber за півтора місяця продав акції компанії на понад $2 млрд

Він робив це щоденно, окрім вихідних і дня подяки, коли біржа не працювала

З початку листопада засновник і колишній гендиректор Uber Тревіс Каланік продав акції компанії на $2,1 млрд, пише Bloomberg, посилаючись на документи, опубліковані Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC). Агентство називає дії бізнесмена “розпродажем століття”.

“Розпочинаючи з 6 листопада, коли перестали діяти обмеження на реалізацію акцій Uber після IPO, Каланік продавав пакети на різні суми кожен день, за винятком вихідних і дня подяки, коли біржа не працювала. Тільки з початку грудня бізнесмен продав акції на $350 млн”, – йдеться у документах SEC.

Як зазначає Forbes, ще один співзасновник Uber Гарретт Кемп також зменшив свою частку в компанії, але не в такому масштабі – йому вдалося продати акції на $35 млн.

“У свою чергу Дара Хосровшахі, який змінив Каланіка на посаді гендиректора, в листопаді купив акцій приблизно на $7 млн”, – пише видання.

У понеділок акції Uber подорожчали на 5,6% до $30,09 за папір на фоні новини про те, що компанія веде переговори щодо продажу свого бізнесу з доставки їжі в Індії. На відкритті торгів у вівторок, 17 грудня, акції компанії коштували $30,05.

Загалом, після IPO, проведеного в травні папери Uber подешевшали на 33%.

На початку листопада Investory News писали, що Тревіс Каланік продав 20% своєї частки в компанії за $550 мільйонів. На той момент у нього залишилося близько 75,4 мільйона акцій, що коштують понад $2 мільярди.

Через декілька днів засновник Uber продовжив продавати акції компанії, позбувшись 6,1 млн паперів на суму в $164 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram