Новини
4 Вересня 2021
687

Заради економії бюджету: Президент Еквадору вирішив продати свій літак

Літак Legacy купили за $28 мільйонів під час правління його скандального попередника

Президент Еквадору Гільєрмо Лассо виставить на продаж один із двох літаків, які належать йому як главі державі, йдеться в указі, опублікованому на його сторінці у Twitter.

“Процес продажу президентського літака Legacy EMB-135 BJ починається негайно. Ми працюємо над раціоналізацією державних витрат, щоб зменшити неефективні та непотрібні витрати”, — написав Лассо.

Як повідомило видання El Financiero, літак Legacy купили за $28 млн під час правління президента Рафаеля Корреа, який очолював Еквадор з 2007 до 2017 років. У ньому є три пасажирські каюти, що вміщають 14 пасажирів, власна кухня та камера зберігання.

Після продажу Legacy в розпорядженні Лассо залишиться ще один літак бізнес-класу Dassault Falcon 7X, також куплений під час президентства Корреа.

У квітні 2021 року еквадорський суд заочно визнав Рафаеля Корреа винним у корупції та засудив його до восьми років тюремного ув’язнення.

На момент винесення вироку експрезидент вже був у Бельгії. Він назвав минулий суд “полюванням на відьом” і пообіцяв оскаржити його рішення на міжнародному рівні.

Гільєрмо Лассо посів пост глави держави у травні 2021 року. У своїй передвиборчій програмі він обіцяв зробити економіку країни вільною та конкурентоспроможною, досягти нульового дефіциту бюджету (у 2020 році він перевищив 6% ВВП), а також збільшити мінімальну зарплату з $400 до $500.

Нагадажмо, під час перемовин між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ) сторони досягли компромісу у питаннях антикорупційної реформи. Фонд підтримав пропозицію щодо розподілу між країнами $650 мільярдів для відновлення після пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram