Новини
27 Травня 2019
773

За січень-квітень 2019 року будівельна галузь зросла на 28%

За підсумками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, в Україні виконано будівельних робіт майже на 40 млрд грн

Фото: Pixabay

За підсумками перших чотирьох місяців 2019 року підприємства України виконали будівельних робіт на суму 38,566 млрд грн. При цьому індекс будівельної продукції щодо аналогічного періоду 2018 року склав 28,1%, повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як заявив заступник міністра регіонрозвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, половину цього об’єму склало будівництво інженерних споруд. “Це промислові споруди, магістральні та місцеві трубопроводи, комунікації та лінії електропередачі, вулиці, дороги та мости тощо. Частка житлового будівництва в загальному обсязі будівельних робіт – 23%. Сподіваюсь, що надалі тенденція такого зростання продовжуватиметься. Для цього є всі передумови”, – відмітив він.

Як повідомляється, за підсумками звітного періоду індекс будівництва інженерних споруд склав 49,7%, житлових будівель – 23,1%, нежитлових – 27,2%.

У розрізі регіонів, лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали Дніпропетровська область (5 млрд грн), Харківська область (4 млрд грн), Одеська область (3 млрд грн) та м. Київ (9 млрд грн).

Нове будівництво, реконструкція та технічне переоcнащення становили 79,3% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітальний і поточний ремонти – 12,1% та 8,6% відповідно.

Нагадаємо, за підсумками перших трьох місяців 2019 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 26,5 млрд грн – індекс будівництва інженерних споруд склав 145,2%, будівель – 109,8% (житлових – 91,8%, нежитлових – 133%).

Раніше Investory News писали, за підсумками 2018 року будівельна галузь увійшла в Топ-3 сфер та видів діяльності, в які було вкладено найбільше капітальних інвестицій. За рік їх обсяг збільшився на 28%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram