Новини
30 Квітня 2021
672

За пів року Україна відкрила 8 нових експортних ринків

Крім того, переузгоджено 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях

За останні шість місяців для українських експортерів відкрито вісім нових ринків, переузгоджено 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на реліз Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

За даними Держспоживслужби, за шість місяців для українських виробників молока і молочних продуктів відкрилися ринки Японії, Лівії, Аргентини та Лівану. Вітчизняні виробники отримали можливість поставляти в Ефіопію яйця, в Сербію — тваринний білок, в ОАЕ — велику рогату худобу. Ринок Литви тепер відкритий для експорту арахнідів (комах, що використовуються для захисту сільськогосподарських культур).

“Крім того, 63 товарні позиції в 11 державах і міжнародних економічних організаціях переузгоджено. В першу чергу, мова йде про країни СНД, з якими з 13 квітня 2021 року діють нові правила торгівлі через припинення дії Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, яка була підписана ще в 1993 році. Також через зміни умов торгівлі переузгоджені документи з Сінгапуром і Південною Кореєю”, — додали у пресслужбі.

Відомство повідомило про роботу з аудиту Європейської Комісії з метою оцінки офіційного контролю над виробництвом і сертифікацією молока і молочних продуктів, призначених для експорту в Європейський Союз.

Також проведена робота для визнання ЄС зонування України щодо високопатогенного грипу птиці, завдяки чому з 20 березня вдалося відновити експорт продукції птахівництва в ЄС.

Держспоживслужба також повідомила про продовження роботи з відкриття ринків на всіх континентах. Найбільш перспективні для експорту — країни ЄС, Китай, Сінгапур, Індія, В’єтнам, ПАР та Індонезія.

Нагадаємо, за результатами 2020 року товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 20,5% — до $15,4 млрд. При цьому експорт у Піднебесну збільшився вдвічі — до $7,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram