Новини
5 Березня 2020
706

За крок до банкрутства: Google вимагає від Ентоні Левандовскі $179 мільйонів

Його звинувачують у крадіжці інтелектуальної власності

Ентоні Левандовскі, співзасновник стартапу Ottomotto, колишній інженер Waymo, дочірньої компанії Alphabet (материнська компанія Google),  подав заяву про захист від банкрутства після того, як окружний суд Сан-Франциско в середу, 4 березня, підтвердив рішення про виплату Google $179 млн за недобросовісну конкуренцію у створенні безпілотних вантажівок, повідомляє Reuters.

За інформацією ЗМІ його статки не перевищують $100 млн, у результаті над ним нависла загроза банкрутства. Крім того, проти Левандовскі порушено кримінальну справу, максимальний термін ув’язнення за якою – 10 років.

Левандовскі був одним із ключових розробників проєкту Google зі створення безпілотних автомобілів. У кінці січня 2016 року він покинув компанію заради запуску в Кремнієвій долині власного стартапу Ottomotto. “У серпні того ж року Uber придбав стартап Левандовскі за $680 млн, він очолив проєкт зі створення машини в Uber, яка керується без водія, але через скандал був звільнений 30 травня 2017 року”, – пише видання.

У лютому 2017 року Google заявила, що перед своїм звільненням інженер вкрав розробки компанії – близько 14 тис. конфіденційних файлів, на базі яких згодом створив власну систему управління Otto, завдяки якій 18-колісні вантажівки можуть пересуватися високошвидкісними магістралями самостійно.

“На початку 2018 року дві компанії досягли позасудової угоди: Uber виплатив на користь Waymo $245 млн”, – пише видання. У грудні минулого року арбітражний суд виніс рішення, що Левандовскі та його колега Ліор Рон порушили свої юридичні зобов’язання перед компанією, в якій працювали, створивши її конкурента та переманивши до нього співробітників Google.

“Рон, який продовжує працювати в Uber, у січні 2020 року згідно з рішенням суду виплатив $9,7 млн ​​на користь постраждалої сторони”, – пише видання. Це агентству підтвердили в Waymo, уточнивши, що оплату здійснив Uber.

Раніше Investory News писали, що прокуратура американського штату Каліфорнія пред’явила звинувачення ексспівробітнику компанії Google Ентоні Левандовскі в крадіжці технології, що становить комерційну таємницю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram