Новини
9 Листопада 2020
872

За чисте повітря: Байден кардинально змінить енергетичну політику США

На думку експертів, до 2035 року інвестиції в “зелену” енергетику можуть досягти $10 трильйонів

Американський експерт, старший науковий співробітник Гарвардського університету і член міжнародного комітету з присудження премії “Глобальна енергія” Аднан Амін спрогнозував різку зміну політики США в енергетичній галузі при перемозі Джо Байдена на виборах президента, а також виділення до 2035 р. $10 трлн на досягнення безвуглецевої енергетики, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“В результаті напружених виборів перемога обраного президента Джо Байдена є серйозною зміною політики в області клімату та енергетики після чотирьох років заперечення кліматичних проблем та активної протидії енергетичному переходу з боку адміністрації Трампа. До 2035 р. ми можемо побачити інвестиції в розмірі $10 трлн, спрямованих на досягнення до цього терміну безвуглецевої енергетики”, — заявив Аднан Амін.

Він зазначив, що маніфест виборчої кампанії Байдена містить амбітні цілі — забезпечення до 2035 р. електроенергією без викидів вуглекислого газу і в основному відновлюваної, досягнення вуглецевого нейтралітету до 2050 р., інвестування в НДДКР (науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи) і нову інфраструктуру, модернізацію мереж, розширення та електрифікацію залізничного транспорту, а також стимулювання відновлюваної енергетики, технологій зберігання енергії та електричної мобільності.

Як зауважив експерт, в цьому амбітному плані також враховувалося, що в таких країнах, як Китай, країни ЄС, Японія, Корея та багатьох інших, перехід на нові види енергії прискорюється, а США ризикують відстати від конкурентів у наступній промисловій революції.

“Цілком очевидно, що одним із його перших дій буде повернення до Паризької угоди та підтвердження прихильності його цілям”, — зазначив Амін.

До очікуваних кроків Байдена він також відніс законопроект про стимулювання інвестицій у розмірі близько $2 трлн для відновлення економіки після пандемії COVID-19, причому значна частина цієї суми (близько $600 млрд) буде спрямована на екологічно чисту енергетику, зокрема поновлювані джерела енергії та атомну енергетику, створення “зелених” робочих місць і НДДКР.

Також очікується, що Байден буде намагатися швидко скасувати укази, які перешкоджали інвестицій в чисту енергетику, і буде прагнути до зміцнення законодавства про чисте повітря та чисту воду, а також відновить законодавчий контроль над забруднюючими галузями промисловості, зокрема вугільну та нафтогазову.

Раніше Investory News дізнавалися, чи стане водень потенційною альтернативою газу та нафти. Європа та деякі країни світу починають активно готуватися до буму “зеленого водню”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram