Новини
9 Грудня 2021
697

З січня 2022 року Meta Цукерберга додає 20% ПДВ до своїх послуг в Україні

Продаж реклами у соцмережі здійснюватиметься за новими правилами

З січня 2022 року компанія Meta додає 20% податку на додану вартість (ПДВ) для послуг своєї соціальної мережі Facebook в Україні, повідомляє Aia.ua з посиланням на коментар компанії у відповідь на запит видання.

“Відповідно до нової норми про ПДВ в Україні, з 1 січня 2022 року Facebook зобов’язаний за законом стягувати ПДВ з усіх продажів реклами до всіх рекламодавців в Україні”, — повідомили представники компанії.

З нового року для тих, хто купує рекламу на Facebook з України діятимуть наступні правила:

• від початку січня 2022 року реклама на Facebook в Україні обкладатиметься ПДВ за місцевими ставками (20%). Це стосується тих рекламодавців, які не підтвердили, що є зареєстрованою юрособою або приватним підприємцем, і самі додали номер платника ПДВ до свого рекламного акаунту Facebook;

• цей номер можна додати в особистих налаштуваннях, там само можна і підтвердити, що ви є юрособою чи приватним підприємцем, який сам визначає та сплачує ПДВ відповідно до Податкового кодексу України. В такому разі Facebook не додаватиме ПДВ до послуг, які ви закупаєте. Логіка в тому — якщо підприємець сам вираховує та сплачує цей податок, соціальна мережа не зобов’язана це робити;

• ПДВ додаватиметься до рахунків автоматично, за ставкою 20%. Але його застосовуватимуть не до загального бюджету, який компанія чи користувач призначив на рекламу, а до чека, яким вони оплачуватимуть рекламу.

В компанії також підкреслюють, що не можуть надавати податкові консультації, і з приводу виплати податків радять звертатися до юристів або податкової.

Нагадаємо, компанія Google попередила користувачів своїх платних послуг в Україні про подорожчання сервісів через запровадження нового податку. У червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram