Новини
18 Липня 2022
490

З початку війни ЄС заморозив €14 мільярдів активів рф

Які ж країни найактивніше блокують російські гроші

Єврокомісар із питань юстиції Дідьє Рейндерс перерахував країни-лідери за обсягом заморожених російських активів у Європейському союзі (ЄС) — серед них Німеччина, Франція, Австрія, Ірландія, Бельгія та Люксембург. Заяву Рейндерса цитує керівник Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє УНІАН.

Зазначається, що на частку цих шести країн припадає близько €13 млрд із майже €14 млрд заморожених російських активів у Євросоюзі. У зв’язку з цим Рейндерс виступив із критикою держав-членів ЄС, які заморожують російські активи в недостатньому обсязі.

“Є шість держав-членів, які виконують цю роботу (блокують активи). У нас склалася ситуація, коли деякі країни-члени надають нам багато інформації, інші, навпаки, вкрай мало”, — наголосив єврокомісар.

До цього Рейндерс заявляв, що ЄС у жовтні ухвалить директиву, яка дозволить конфіскацію заарештованих активів рф у разі обходу санкцій.

Нагадаємо, що Україна у липні може отримати ще $4,4 млрд допомоги. Це дозволить підтримати гривню та здійснити необхідні виплати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram