Новини
26 Квітня 2021
662

З початку року китайські компанії залучили $11 мільярдів на біржах США

Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, то це на 440% більше 

Китайські компанії ніколи раніше не розміщували свої цінні папери на американських біржах настільки активно, повідомляє Financial Times. За даними Dealogic, з початку року компанії Китаю залучили під час IPO, а також через наступні продажі акцій і через випуск облігацій рекордні $11 млрд. Це на 440% більше, ніж в першому кварталі 2020 року.

За даними Bloomberg, тільки через первинне розміщення акцій на біржах США китайські компанії залучили $6,6 млрд, що також є рекордом.

Серед найбільших IPO поточного року — розміщення виробника електронних сигарет RLX Technology на $1,6 млрд, а також лістинг розробника ПЗ Tuya на $947 млн.

Рекордний темп розміщення китайських компаній на американських біржах спостерігається, всупереч загрозі санкцій щодо китайських компаній (якщо влада США підозрює їх у зв’язку з китайськими військовими або урядом, вони можуть заборонити американським компаніям і приватним особам інвестувати і їх цінні папери) і також ухвалений в грудні 2020 року закон, відповідно до якого іноземним компаніям може бути заборонено торгуватися на американських біржах, якщо вони не будуть виконувати вимоги із зовнішнього аудиту, що виконуються американськими компаніями.

Відповідно до цього закону Нью-Йоркська фондова біржа вже провела делістинг трьох китайських державних компаній — China Telecom, China Mobile і China Unicom. Однак, як зазначають банкіри та юристи з IPO, лістинг у США як і раніше надає китайським групам доступ до ринку з “більшою глибиною і великим охопленням акцій, що вивчаються аналітиками”.

Нагадаємо, темпи зростання ВВП Китаю у першому кварталі 2021 року досягли безпрецедентних 18,3%. Глобальний попит на комп’ютери та відеоплеєри, які виробляє Китай, стрімко зростає відповідно тому, як люди працюють з дому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram