Новини
16 Грудня 2021
769

З першого січня курортне Яремче підвищить туристичний збір для готелів

Куди витрачати отримані кошти громада вирішуватиме самостійно

Курортне місто Яремче на Прикарпатті від 1 січня 2022 року збільшує туристичний збір для готелів. Для зелених садиб ставка залишається сталою, повідомляє Укрінформ з посиланням на начальника відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталія Передерка.

“Яремче диференціювало ставку туристичного збору, й для готелів зробили її вищою. Якщо нині ця ставка сягає 0,1%, то з 1 січня вона становитиме 0,3-0,5%. Для садиб ставка туристичного збору залишиться без змін”, — зазначив він.

І додав, що збільшення туристичного збору стимулює зростання надходжень до бюджету Яремчанської громади.

“У преміумсегменті готельної індустрії відпочивають багаті люди. В Яремче є кілька таких готелів, де ціна проживання стартує від 1000 грн (за добу) і більше. Тобто люди, які там проживають, можуть собі дозволити заплатити більше, бо це — не бюджетний сегмент проживання, який залишається там на сталому рівні”, — пояснив Передерко.

Він зауважив, що нині туристичний збір — нецільове надходження. Тобто отримані кошти громада може використовувати на різні цілі, не лише туристичні. А це — вивіз сміття, ремонт доріг, проведення різних заходів.

“Наразі громада сама вирішує, куди скерувати ці кошти. Якщо туристичний збір стане цільовим, то це буде окремий фонд і кошти можна буде використати виключно на розвиток туризму — туристичну інфраструктуру чи маркетинг”, — додав Передерко.

Раніше Investory News писали, що Держтуризм активно просуватиме віртуальні подорожі Україною. Підтримка кампанії “Мандруй Україною” в соцмережах розрахована на три місяці й коштуватиме 2,7 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram