Новини
22 Вересня 2022
474

З Луганщини евакуювалися майже 80% підприємців

Залишилися ті, хто чекав “руській мір” свідомо

До повномасштабного вторгнення росії в Луганській області діяло понад 22 тис. суб’єктів господарської діяльності, з яких 80% евакуювалися, повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Серед 22 тис. суб’єктів господарської діяльності в окупантів зареєструвались трохи більше ніж 5 тис. Майже всі з них із громад, захоплених у перший тиждень війни. Майже всі, у кого була можливість евакуюватися до безпечних регіонів країни, — виїхали. Найбільша кількість підприємців була зосереджена в промислових містах: Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, а також у Кремінній та Попасній”, — зазначив Гайдай.

За його словами, в цих містах проводили господарську діяльність 70% від загальної кількості суб’єктів. Майже ніхто із них не залишився на окупованій території.

“Звісно, є ті, хто чекав на “руській мір”, залишився свідомо. Але в нас багато прикладів тих, хто вирішив виїхати із тих районів, звідки евакуацію не було змоги провести через швидку окупацію громад. Загалом майже 80% підприємців й інших суб’єктів господарської діяльності виїхали в безпечні регіони України”, — підкреслив очільник Луганщини.

Нагадаємо, Китай витратив рекордні $8,3 мільярда на російські енергоносії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram