Новини
25 Серпня 2020
622

З Китаю до Мексики: Foxconn і Pegatron можуть перенести виробничі потужності ближче до кордонів США

Рішення може стати вигідним для латиноамериканської країни, яка потребує інвестицій та нових робочих місць

Високотехнологічні компанії задумалися щодо перенесення виробничих потужностей з Китаю. Як один із пріоритетних варіантів вони розглядають країну біля кордонів США — Мексику, повідомляє Reuters.

Серед тих, хто готовий перенести заводи в латиноамериканську країну, — виробники електроніки Foxconn і Pegatron, що базуються на Тайвані — невизнаній території, яку Китай вважає своїм регіоном.

Приводом для перегляду глобальних ланцюжків поставок стали пандемія коронавірусу і напружені взаємини США та Китаю: до торговельної війни, що триває останні три роки, додалася технологічна, в рамках якої Вашингтон вводить обмеження проти деяких китайських компаній.

Рішення може стати вигідним не лише для тайваньських виробників, але й для Мексики, яка потребує інвестицій та нових робочих місць на фоні найсильнішої кризи з 1930-х рр. Планується, що на нових заводах будуть проводитися зокрема комплектуючі для iPhone: Foxconn є одним з основних підрядників Apple. Рішення про будівництво підприємства повинно бути прийнято до кінця нинішнього року.

Нова політика Foxconn і Pegatron (якщо вона буде реалізована) підпадає під концепцію президента США Дональда Трампа, який агітує за перенесення виробничих потужностей у свою країну, а також у Латинську Америку й держави Карибського басейну. Переваги Мексики полягають у географічному розташуванні та наявності угоди про вільну торгівлю з США, що особливо актуально в умовах протистояння Вашингтона і Пекіна.

Глава Foxconn Лю Янгвей, коментуючи плани компанії, заявив, що “світової фабрики, в особі Китаю, більше не існує”. Тепер близько 30% продукції корпорації проводиться за межами Китаю, і цей показник надалі зростатиме.

Як писали раніше Investory News, президент США Дональд Трамп повідомив журналістам, що відтермінував торгові перемовини з Китаєм. Посилення жорстокої позиції американського президента щодо КНР, яка спостерігається останнім часом, не вщухає.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram