Соцмережі
3 Жовтня 2023
1 241

Юлія Свириденко: Надія на житло

Програмі “єОселя” — рік.

Коли у жовтні 2022-го ми запускали програму доступного іпотечного кредитування, то й не здогадувалися, що вона стане такою популярною серед українців.

Вже понад 3,600 українських родин має своє власне житло завдяки “єОселі”.

Найбільше кредитів видали в Києві та області, а ще на Рівненщині, Волині та Чернігівщині.

Всього за рік роботи програми через банки-партнери вдалося видати іпотечних кредитів на майже 5,2 млрд грн.

У жовтні 2022 ми починали із кредитів під 3% для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, правоохоронців, педагогів, медиків, науковців. Проте нашою кінцевою метою завжди було зробити іпотеку доступною для всіх громадян. І з 1 серпня в Україні таки запрацювала масова іпотека. Сьогодні кредит під 7% річних можуть всі українці, які не мають власного житла, або воно менше ніж 52,5 м² на особу плюс 21 м² на кожного наступного члена сімʼї.

Програма працює і на прифронтових територіях й навіть маємо перші видані кредити, наприклад, у Харкові, Запоріжжі, Миколаєві. Це надихає, адже показує, що попри війну і загрози, українці вірять у нашу перемогу і готові вкладати кошти в кредит на квартиру на 20 років тут — в Україні.
Важливо, що долучитися до програми може й місцева влада. Наприклад, спільно фінансувати перший внесок учасників програми, долучатися до компенсації частини кредиту, чи частини відсоткової ставки. Вже маємо такі приклади від Закарпатської, Миколаївської, Чернівецької ОВА. Насамперед — це можливість активізувати будівництво та суміжні галузі економіки, збільшити надходження в місцеві бюджети, створити нові робочі місця та мотивувати українців повертатися у рідні міста з-за кордону.

Тож “єОселя” — це не лише можливість допомогти українцям втілити мрію отримати власне житло, але й можливість стимулювати будівельну галузь і дати поштовх економіці.

Якщо ви мрієте про придбання квартири — відправляйте заявку в Дії!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram