Новини
18 Липня 2023
301

Євросоюз може зробити спільні закупівлі газу на постійній основі

Такі антикризові заходи мають стати постійними

Євросоюз хоче зробити постійними спільні закупівлі газу, які були антикризовим заходом після відмови від російського імпорту, повідомляє Економічна правда із посиланням на документ Єврокомісії.

Зазначається, що виконавчий орган влади Євросоюзу пропонує зробити поточні антикризові заходи зі спільних закупівель газу довгостроковим рішенням, де російський газ, як і раніше, купувати не будуть.

Згідно з документом, ці заходи також можуть включати інші енергетичні товари або послуги, такі як уловлення та зберігання вуглецю — процес, що включає відокремлення вуглецю від промислових та енергетичних джерел, а також транспортування до місця зберігання та довгострокову ізоляцію його від атмосфери.

Уточнюється, що участь у платформі спільних закупівель буде добровільною, за винятком випадку чергової енергетичної кризи, коли ЄС може піти на формування спільного попиту.

Віцепрезидент Комісії Марош Шефчович підкреслив, що ця платформа може також дозволити купувати водень та слугувати зразком для закупівлі критично важливої сировини, необхідної для чистих технологій.

Згідно з документом, ця пропозиція буде включена до пакета водню та декарбонізації, який наразі обговорюється країнами-членами та Європейським парламентом.

Раніше Європейський Союз оголосив, що зміг подолати залежність від російських енергоносіїв завдяки плану ЄС щодо скорочення споживання газу.

Раніше Investory News писали, що до Шенгену цьогоріч приєднається ще дві країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram