Новини
27 Листопада 2023
381

Європейський інвестиційний банк відкриває офіс у Києві

Він розташовуватиметься у приміщені посольства ЄС

ЄІБ оголосив про відкриття у Києві нового регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи, повідомило посольство Євросоюзу, в приміщенні якого буде розташований цей офіс.

Нове регіональне представництво надаватиме посилену підтримку Україні та Східній Європі загалом, співпрацюючи та координуючи роботу з представництвами ЄІБ у Молдові та на Південному Кавказі (Тбілісі, Грузія).

На відкриття офісу до Києва приїхали президент ЄІБ Вернер Хоєр та віцепрезидентка Тереза Червінська.

“Наш візит до України, як банку ЄС, є свідченням непохитної підтримки, особливо в умовах безперервних нападів і звірств росії. З самого початку російського вторгнення ми працювали з українською владою, щоб сприяти проєктам реконструкції, підтримуючи дивовижну стійкість країни. З відкриттям нашого Регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо підкреслити нашу посилену відданість: супроводжувати Україну на її європейському шляху. Україна є невіддільною частиною європейської родини, а ЄІБ — ключовою частиною довгострокової підтримки ЄС”, — сказав Хоєр.

Європейський інвестиційний банк є одним із найбільших кредиторів України. На сьогодні портфоліо проєктів, які реалізує ЄІБ з українським державним, комунальним секторами та бізнесом сягає понад €7,3 млрд. З початку повномасштабної війни ЄІБ значно збільшив свою активність, надавши €1,7 млрд допомоги на терміновий ремонт інфраструктури. Банк ЄС також надав кредитну лінію у €4 млрд для підтримки інтеграції біженців з України в країнах Євросоюзу.

Раніше Investory News писали, що експерт вважає, що Україна має потенціал стати п’ятою економікою Європи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram