Новини
22 Березня 2019
1 948

Європейці наїлися українського шоколаду на €41,2 млн

Найбільше українські солодощі купували в Румунії, Угорщині та Болгарії

За даними представництва Європейського Союзу в Україні, у 2018 році до країн ЄС було експортовано на 22,6% більше шоколаду, ніж у 2017 році. Загальна вартість українських смаколиків досягла €41,2 млн, повідомляє Delo.ua, посилаючись на аналіз ринку консалтингової компанії Pro-Consulting.

Серед європейських країн лідером з імпорту української продукції стала Румунія. Вона закупила 4,9 тис. т шоколаду та виробів з какао. Друге місце зайняла Угорщина з показником в 2,6 тис. т. На третьому, Болгарія – 2,5 тис. т.

Найбільшим сегментом у виробництві шоколадних виробів наразі залишаються кондитерські вироби з вмістом какао.

“Це обумовлено їх більш доступною ціною у порівнянні з чистим шоколадом у плитках та шоколадними виробами вагою більше двох кілограмів”, – пояснили у Pro-Consulting.

На ринку кондитерських виробів шоколадна продукція займає 28%. Отже, в Україну в великих кількостях імпортуються какао-боби та інша сировина для виробництва шоколаду.

“Якщо також порівняти підвищення рівня експорту, то не дивно, що шоколадна продукція займає настільки чималий сегмент”, – говориться в дослідженні.

Таким чином, завдяки збільшенню частоти покупок шоколаду, виробники мають змогу й надалі розширювати асортимент та географію продажів.

Нагадаємо, що у 2018 році кондитерський ринок показав приріст на 25% і досяг рівня 20,5 млрд грн. Причина зростання продажів у тому, що кондитерські компанії досить стримано піднімали ціни на продукцію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram