Новини
15 Липня 2024
134

Європа користується значним туристичним попитом

Дохід від туризму може принести до €800 мільярдів

Звіт Європейської туристичної комісії підтверджує значне зростання міжнародного туристичного попиту на Європу. Міжнародні витрати на туризм у регіоні очікуються досягти рекордної позначки в €800 млрд цього року, що на 37% перевищує показники до пандемії, пише Bloomberg.

Кількість іноземних відвідувачів у регіоні зросла на 6% порівняно з 2019 роком, встановлюючи новий рекорд для Європи.

Звіт вказує, що велика частина зростання витрат на туризм пов’язана з американськими туристами, які спрямовують 72% своїх витрат на західноєвропейські напрямки.

Значний приріст доходів також походить від туристів зі Східної Азії, особливо з Китаю.

“На цей момент ми бачимо, що південноєвропейські та середземноморські напрямки залишаються фаворитами для мандрівників у Європі”, — сказав головний виконавчий директор Європейської туристичної комісії Едуардо Сантандер.

Це пов’язано з тим, що туристи, як і раніше, віддають перевагу теплій погоді та співвідношенню ціни та якості, додав він, і те, і інше все ще можна знайти в деяких частинах Південної Європи.

Згідно з останнім звітом Європейської туристичної комісії, опублікованим у другому кварталі 2024 року, регіон продовжує залучати зростаючу кількість туристів.

Популярність північних напрямків зростає, особливо в Данії, Норвегії та Швеції, де відзначено відповідно 38%, 18% та 9% зростання іноземних ночівель порівняно з 2019 роком.

Звіт також вказує на зростання інтересу до менш відомих південноєвропейських напрямків, таких як Хорватія та Мальта, а також на значний ріст популярності напрямків з вигідним валютним курсом, як Болгарія, Сербія та Туреччина.

Нагадаємо, через брак питної води тристам заборонили в’їзд на Капрі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram