Соцмережі
2 Липня 2019
732

Євген Кравцов: Успішні євробонди від Укрзалізниці

Запит на єврооблігації у 5 разів перевищив пропозицію

Укрзалізниця  успішно випускає єврооблігації, не зважаючи на те, що «злі язики» пророкують дефолт компанії. Вони просто не знають, що компанії вдалося завершити процедуру прайсингу євробондів на півмільярда доларів США.

Процентна ставка значно нижче очікуваного рівня – 8,25% річних. А це більш ніж на 1,5% нижче за купон існуючого випуску (який був ще у 2013 році). Як і планували, залучення на довгостроковий термін – до 2024 року. Цим зменшили платіжне навантаження на Укрзалізницю на найближчі роки, що дозволить компанії успішно розвиватись найближчим часом. Адже рекордні за багатьма показниками результати 2018-го, сприятливі ринкові умови та ефективні реформи дозволили успішно вийти на міжнародні ринки капіталу. І залучити кошти на максимально вигідних умовах. Акцентую: без жодних державних гарантій і застави.

Зауважимо, більш ніж 175 інвесторів з Великої Британії, континентальної Європи, США та Азії надали свої пропозиції щодо придбання цінних паперів. Відтак, запит у 5 разів перевищив пропозицію компанії, і сягнув 2,5 мільярдів доларів. Разом з тим, міжнародні ринки працюють максимально відкрито і прозоро, і такий інтерес кваліфікованих інвесторів – це якраз яскравий показник впевненості у надійності та стабільності Укрзалізниці у довгостроковій перспективі.

Також відзначу важливий факт: купон за бондами є найнижчим з 2011 року серед квазісуверенних позичальників з України.

Таким чином ми відкриваємо дорогу іншим державним компаніям до міжнародних ринків

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram