Новини
2 Липня 2024
28

ЄС звинувачує Meta в порушенні закону “Про цифрові ринки”

Компанія застосовує метод “плати або погоджуйся” для користувачів

Фото: nikvesti.com

Європейська комісія звинувачує компанію Meta в порушенні закону “Про цифрові ринки” (DMA), а саме через її модель “плати або погоджуйся” для користувачів соцмереж компанії, пише FT.

Зараз користувачі Facebook та Instagram можуть безплатно користуватися соцмережами техногіганта, але мають погоджуватися на збір своїх даних задля персоналізованої реклами. Або ж платити, щоб уникнути цього.

Саме така бізнес-модель “плати або погоджуйся” стурбувала регуляторів. За попередніми висновками — вона порушує DMA.

Представник ЄС заявив, що користувачі Meta, які не дають згоди, все одно повинні отримати доступ до такого ж сервісу, який використовує менше їхніх персональних даних.

У Meta відповіли, що підписка на відсутність реклами відповідає вказівкам найвищої судової інстанції в Європі та DMA. “Ми сподіваємося на подальший конструктивний діалог з європейською комісією, щоб довести це розслідування до кінця”, — кажуть у компанії.

Якщо техногіганта визнають винним, йому загрожують штрафи в розмірі до 10% від глобального обороту, а за повторне порушення — до 20%.

Попередні висновки ЄС мають бути остаточно сформульовані протягом року з моменту початку офіційного розслідування в березні.

Закон ЄС про цифрові ринки (DMA) ухвалили навесні 2022 року, а вже 3 травня 2023 року він офіційно набув чинності. Закон має забезпечити конкурентоспроможність цифрового ринку.

Нагадаємо, компанія SK Hynix інвестує $75 мільярдів в чіпи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram