Новини
26 Січня 2021
649

ЄС затвердив гуманітарний бюджет: €28 мільйонів призначено для України, Західних Балкан і Кавказу

Порівнюючи з минулим роком, фінансову допомогу збільшено на 60%

Фото: Philippe Huguen

Європейський союз затвердив гуманітарний бюджет обсягом €1,4 млрд, з яких €28 млн будуть спрямовані на фінансування проєктів з подолання кризи, що викликана пандемією коронавірусу та зміною клімату в Україні, на Західних Балканах і на Кавказі. Відповідна інформація була поширена у вівторок, 26 січня, у Брюсселі Європейською комісією, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Оскільки глобальні гуманітарні потреби ще більше погіршуються через наслідки пандемії коронавірусу та наслідків зміни клімату, Єврокомісія затвердила свій первісний річний гуманітарний бюджет на 2021 рік обсягом €1,4 млрд.

“Це збільшення більш ніж на 60%, якщо порівнювати з початковим гуманітарним бюджетом обсягом €900 млн, затвердженим минулого року”, — йдеться у пресрелізі.

Крім того, €505 млн будуть виділені Африці для підтримки постраждалим від довготривалої продовольчої та харчової кризи басейну озера Чад (Нігерія, Нігер, Камерун, Чад), яка поглиблюється інцидентами у сфері безпеки та конфліктами в громадах у Сахеле (Буркіна-Фасо, Малі, Мавританія та Нігер) і тим, хто перемістився в результаті збройних конфліктів у Південному Судані, Центральноафриканській Республіці та Африканському Розі (Сомалі та Ефіопії).

Також €385 млн гуманітарного фінансування ЄС будуть виділені на потреби Близького Сходу та Туреччини, щоб допомогти постраждалим від сирійської регіональної кризи, а також надзвичайно складній ситуації в Ємені.

При цьому €180 млн будуть спрямовані на надання допомоги найбільш вразливим верствам населення в Азії та Латинській Америці (Венесуела й Колумбія). Європейський союз також продовжить надавати допомогу азійським країнам, таким як Афганістан, де конфлікт був кваліфікований як один із найсмертельніших у світі, та Бангладеш, де наразі знаходиться майже мільйон біженців з М’янми.

Інша частина фінансування обсягом €302 млн буде використана на гуманітарні авіаперевезення ЄС і на непередбачені та вже наявні гуманітарні кризи чи раптові піки.

Раніше Investory News писали, що Європейська комісія від імені ЄС наприкінці минулого року перерахувала Україні €600 млн (понад $726 млн) у рамках програми макрофінансової допомоги у зв’язку з пандемією COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram