Новини
19 Жовтня 2022
390

ЄС відмовляється від російського газу значно швидше ніж планував

Замість років рахунок йде на місяці

Країнам ЄС вдалося значно знизити залежність від російського газу швидше, ніж планувалося, заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Interfax.

“Коли в березні ми запропонували план відмови від імпорту вуглеводнів з росії, ми дуже сильно залежали від російського газу. Тоді ми вважали, що знадобиться кілька років для того, щоб замістити газ із росії. Але факт такий: нам знадобилося лише вісім місяців для того, щоб замістити дві третіх (від загального обсягу постачання газу з росії)”, — сказала вона в середу під час виступу на пленарному засіданні Європейського парламенту в Страсбурзі.

“Ми здійснили масштабний перехід на інших закордонних постачальників газу, але це далося великою ціною. І для того, щоб зберегти конкурентоспроможність, ми маємо вкладати кошти в розвиток власних джерел енергії, особливо відновлюваної”, — додала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Єврокомісія хоче посилити захист критичної інфраструктури. Це стало особливо актуальним після підривів “Північних потоків”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram