Новини
5 Вересня 2022
375

ЄС схвалив збільшення експорту української електрики на 20%

Збільшення постачання відбуватиметься з 250 МВт до 300 МВт у денні та вечірні години

Європейські оператори системи передачі погодили незначне збільшення постачання української електроенергії — з 250 МВт до 300 МВт у денні та вечірні години, повідомляє НЕК “Укренерго”.

Дозвіл діятиме з 07:00 до 23:00 за європейським часом у будні (16 годин) та з 09:00 до 23:00 у вихідні (14 годин).

В інший час величина доступного перерізу залишиться на колишньому рівні — 250 МВт.

“Для подальшого перегляду обсягу експорту електроенергії з України ENTSO-E необхідно провести додаткові розрахунки режимів роботи українських АЕС в умовах потенційних аварійних ситуацій у європейській енергосистемі. розширення експортних потужностей ще цього місяця”, — заявили в Укренерго.

Україна готова збільшувати експорт набагато більше, ніж дозволяють ЄС. Потенціал експорту української електроенергії, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, становить до 2,5 ГВт. За таким сценарієм держава зможе отримувати понад 70 млрд грн на рік.

Президент Володимир Зеленський на економічному форумі “Амброзетті” 2 вересня заявив, що Україна навіть зараз за всіх складнощів може експортувати такий обсяг електрики, який відповідає щонайменше 8% споживання всієї Італії.

Раніше Investory News писали, що компанія Holtec збирається виготовляти компоненти для малого модульного реактора в Україні. Реактор SMR 160 не потребує жодних помп чи двигунів для функцій безпеки та керування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram