Новини
5 Грудня 2022
353

ЄС планує запровадження санкцій проти російського сектора безпілотників

Новий пакет буде погоджено в середині грудня

Євросоюз розглядає можливість накладення санкцій на російський сектор безпілотних літальних апаратів в межах нового пакету санкцій, який можуть схвалити в середині грудня, повідомляє Bloomberg.

ЄС також розглядає санкції на інші технології та компоненти, що використовуються агресором у військових цілях, а також санкції, спрямовані на послуги, інвестиції, медіа та фінансовий сектор рф.

Новий пакет, який стане дев’ятим від початку повномасштабної війни росії проти України, також додасть близько 180 фізичних та юридичних осіб до санкційного списку блоку.

Польща і країни Балтії підштовхнули ЄС до посилення нового пакету санкцій в обмін на підтримку верхньої межі ціни на російську нафту на рівні $60 за барель — тобто на приблизно ринковому рівні, який не забезпечить суттєве скорочення нафтових доходів агресора.

Очікується, що новий пакет санкцій буде офіційно запропонований і обговорений цього тижня (5-9 грудня), а затвердити заходи планується до зустрічі лідерів ЄС в Брюсселі наступного тижня.

Протягом останніх місяців рф використовує безпілотники, зокрема іранські дрони-камікадзе, для масованих атак на енергетичну та цивільну інфраструктуру України. Численні повідомлення вказують на використання американських та європейських компонентів як в російських, так і в іранських безпілотниках.

Нагадаємо, ціна вкраденого або пошкодженого рф зерна становить близько $1,9 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram