Новини
24 Січня 2022
557

ЄС анонсував новий пакет макрофінансової допомоги Україні

Йдеться про суму обсягом 1,2 мільярда

Європейський Союз планує виділити Україні новий пакет фінансової допомоги. Про це оголосила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

У своєму Twitter вона зазначила, що ЄС підтримує Україну. “Ми тверді у своїй рішучості. Я оголошую про новий пакет фінансової допомоги, що складається з екстрених кредитів і грантів, для підтримки України у середньостроковій та довгостроковій перспективі”, — написала вона.

І додала, що пакет повинен допомогти Україні задовольнити потреби у фінансуванні, викликані конфліктом, а також підтримати зусилля зі зміцнення стійкості.

Пакет містить екстрену макрофінансову допомогу обсягом €1,2 млрд і подвоєння двосторонньої допомоги 2022 року як гранти (буде виділено €120 млн).

Під час брифінгу у понеділок, 24 січня, голова Єврокомісії також висловила сподівання, що Рада ЄС та Європарламент ухвалять цей пакет допомоги вже найближчим часом. Після того розпочнеться виплата першого траншу в €600 млн.

Нагадаємо, влітку минулого року Європейський Союз заявив, що виділить €17 млрд для інвестиційного розвитку країн “Східного партнерства”.

Раніше Investory News писали, що Євросоюз планує створити “Сили першого входу” для швидкого реагування на кризи. Структура нараховуватиме близько 5 тис. службовців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram